10.5 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Bratislavské šišky sú dostupné aj pred športovou halou na Pasienkoch v Novom Meste

Najčítanejšie

Na Trnavskej ceste v Bratislave po zaniknutej burgerovej prevádzke vyrástla nová prevádzka. Bratislavské šišky od spoločnosti Friends Coffee sa tu od roku 2020 uchádzajú o priazeň zákazníkov.

Ich šišky sú pre všetky vekové kategórie. Staršej generácii pripomenú chuť ich detstva, mladej generácii pripomenú naše tradície pretvorené do modernej podoby.

Pridanou hodnotou je kvalita. „Šišky pripravujeme výlučne z čerstvých surovín, nejedná sa o žiadne polotovary a v žiadnom prípade ich nemožno porovnávať s americkými „donuts“,“ povedala Mária Hambalko zo spoločnosti Friends Coffee.

foto: Friends Coffee

„Oprášili sme tradičný európsky recept zo 70-tych rokov, mimochodom šišky pochádzajú z Izraela, potom sa rozšírili ďalej do Európy, historické zmienky o nich sú v Poľsku, Maďarsku, Česku, samozrejme aj na Slovensku. Až neskôr ich európsky kolonizátori priniesli do Ameriky, kde ich poznáme pod pojmom donuts. Legenda hovorí že námorník, ktorého mama mu tradičné šišky pripravila si ju nemal ako chytiť do rúk pri búrke na mori, tak ju napichol na kormidlo a vznikla diera v šiške. Momentálne nemáme konkurenciu vo svojom segmente,“ doplnila Mária Hambalko.

Osobný odber šišiek je možný v dvoch kamenných prevádzkach. V kaviarni Friends Cafe na Námestí sv. Františka v Karlovej Vsi, v prevádzke Bratislavské šišky na Trnavskej ceste 29 v bratislavskom Novom Meste, a na Obchodnej ulici č. 10 v Starom Meste.

Okrem šišiek v ponuke nájdete aj ich značku kávy Friends Coffee praženú na Slovensku, čerstvé domáce limonády a smoothie. Spolupracujú aj s donáškovými službami, ktoré šišky rozvážajú v rámci Bratislavy, napr. nová služba Bolt Food, alebo Bistro, či Wolt.

V prevádzkach si zákazníci môžu kúpiť čerstvé šišky už od jedného kusu, na donášku je možné objednať minimálne 12 kusov. Šišky balia do papierových krabíc a poriadne ich zasypú cukrom.

Nie sú plnené, preto k nim do misiek na požiadanie zákazníka pribalia domáce omáčky, ktorými si ich môžu poliať podľa svojej chuti. Omáčky sú rôznej chuti, čokoládové, karamelové, kávové, broskyňové, z lesného ovocia, či jablkovo-škoricové.

Veľmi obľúbené sú u zákazníkov aj ako forma raňajok vo firmách alebo na oslavách. Takéto boxy obsahujú zvyčajne 30 až 40 kusov šišiek a mix domácich omáčok.

„Sloganom našej značky Friends Coffee je „kvalita pre priateľov,“ ktorá úplne vystihuje našu filozofiu. Každý deň prinášame našim zákazníkom kvalitné a čerstvé produkty. Šišky sú každý deň pripravované čerstvé v pravidelných intervaloch. Je to vlastne jeden z prvých bodov streetfoodu vôbec, ktorý bol v štátoch Varšavskej zmluvy (ale iných komunistických krajinách nie) no tradičné šišky sa dodnes predávajú aj v Moskve, Varšave, Kyjeve, Minsku, tak prečo nevrátiť chutné a cenovo dostupné dobroty aj do Bratislavy?,“ opísala koncept predaja Mária Hambalko.

Okrem šišiek v ponuke nájdete aj ich značku kávy Friends Coffee praženú na Slovensku, čerstvé domáce limonády a smoothie.
oto: Friends Coffee

Novootvorená prevádzka Friends Coffee/Bratislavské šišky na Trnavskej ceste v Bratislave:

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne