10.5 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Cesty v bratislavskom regióne sú zjazdné. V teréne sú mechanizmy od skorého rána

Najčítanejšie

Ranné sneženie vyslalo do terénu v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) mechanizmy, ktoré zabezpečovali zhŕňanie snehu a posyp komunikácií. Aktuálna situácia na cestách je stabilizovaná. Cesty sú zjazdné, miestami mokré a miestami pokryté vrstvou kašovitého snehu.

“Zimnú údržbu bratislavskej župy zabezpečuje Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja a to na všetkých cestách II. a III. triedy.  Spolu je to viac ako 500 kilometrov regionálnych ciest. V prípade intenzívneho sneženia, ako je tomu dnes, vyrážajú hneď do terénu a zmierňujú následky nepriaznivého počasia. Kvôli zabezpečeniu zjazdnosti komunikácií sa cestári snažia cesty najskôr odpluhovať a následne posypať. Ak sa stane, že na ceste nestretnete sypač či traktor s pluhom, neznamená to, že nie sú v teréne.  V rámci dôležitosti sú prioritne udržiavané hlavné ťahy, cesty využívané autobusovou dopravou, horské úseky a úseky s nebezpečenstvom tvorenia závejov, snehových jazykov a námrazy,“ ozrejmil Juraj Droba, predseda BSK.

„Či sneží alebo prší, prosím, vodiči buďte za každého počasia opatrní a prispôsobte jazdu vozovke a počasiu,“ apeluje Juraj Droba.

V ranných hodinách bolo do terénu vyslaných 11 sypačov, z toho dva zabezpečovali zjazdnosť horských úsekov Pezinská baba, Zochova chata  a Červený kameň. Nakoľko stále intenzívne sneží, sú všetky mechanizmy nepretržite v teréne.

Aktuálnu situáciu na cestách monitoruje správca komunikácií pomocou dispečerských stredísk. Dispečing je v pohotovosti nielen na centrále, ale aj na strediskách Malacky, Senec, Pezinok. Na všetkých linkách sa zároveň dozviete aj o aktuálnej situácii na cestách.:

centrálny dispečing Bratislava – 0911 255 741

stredisko Senec – 0911 255 742
stredisko Pezinok – 0917 922 645

stredisko Malacky – 0911 255 736

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne