17.3 C
Bratislava
utorok, 7. mája 2024

Aj učitelia z Rače pomohli a upiekli vianočné pečivo pre zdravotníkov

Najčítanejšie

Manželka vicestarostu bratislavskej mestskej časti Rača Róberta Pajdlhausera napiekla spolu s kolegyňami na ZŠ Tbiliská vianočné koláče a zapojili sa do akcie „Učitelia pečú zdravotníkom“.

Charitatívne vianočné koláče, medovníky a linecké koláčiky odovzdali v piatok 17. decembra v nemocnici v Ružinove. Zapojiť do tejto akcie pre zdravotníkov sa môžu učitelia až do 24. decembra.

Symbolicky podporiť zdravotníkov počas Vianoc sa rozhodli nielen učitelia v Bratislave, ale aj Nitre, Poprade, Považskej Bystrici, či pod Tatrami. Krabice v ktorých koláče zdravotníkom doručia sú označené logom s prianím „Veselé Vianoce prajú učitelia.“ Krabice venovalo ako dar papiernictvo z Nižnej.

„Mnohí zdravotníci sú vyčerpaní, na pokraji síl, frustrovaní, bez času a nálady na vianočné prípravy. Som teraz učiteľ, ale aj zdravotník a rada by som kolegom zdravotníkom ukázala, ako si ich prácu vážim, a preto som sa rozhodla zapojiť do kampane a upiecť vianočné pečivo našim lekárom, sestrám a ošetrovateľom,“ uviedla Adriana Pajdlhauserová, ktorá pracuje na ZŠ Tbiliská, ako špeciálny pedagóg.

„Táto akcia mi príde veľmi zmysluplná a láskavá k ľudom, ktorí v tejto ťažkej dobe pracujú na 200%. Je mi veľmi ľúto, keď vidím ako necitlivo k nim pristupujú niektorí ľudia v podobe rôznych útokov a hejtov,“ povedala pre Bratislavský večerník Adriana Pajdlhauserová.

„Ja som bola ten konečný reťazec celého množstva ľudí, ktorí na tom participovali. A zapojila som zopár ľudí u nás v škole na Tbiliskej. Koláčiky som dávala ďalej na zvoz na školu Narnia, kde to balíčkovali a potom viezli do nemocnice,“ doplnila Adriana Pajdlhauserová.

„S nápadom prišla učiteľka Stanislava Opátová z Nižnej na Orave keď sa rozprávala s kamarátmi lekármi a so sestrami o tom, koľko musia slúžiť a akí sú unavení. Oslovila aj Komenského inštitút, ktorý združuje vyše 100 učiteľov,“ uviedol denník Pravda.

zdroj foto: FB/Ľubica Nosčáková
zdroj foto: FB/Ľubica Nosčáková
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne