12.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Na Partizánskej lúke pribudli nové prvky na cvičenie v prírode

Najčítanejšie

Areál Partizánskej lúky v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto je súčasťou bratislavského lesoparku. Spolu so Železnou studienkou patrí medzi najznámejšie bratislavské rekreačné lokality a je obľúbeným miestom pre voľnočasové aktivity nielen pre obyvateľov mestskej časti Nové Mesto.

V areály sa nachádzajú preliezky pre deti, vonkajšia telocvičňa Outdoor gym, rôzne športoviská, grilovacie altánky, vyhliadkové vodné mólo pri rybníku, ale i náučné chodníky a bufet Amfík.

Vďaka novomestským poslancom Tomášovi Korčekovi a Oliverovi Krížovi k nim aktuálne pribudli aj nové prvky vo vonkajšej telocvični Outdoor gym.

„Ako mestský poslanec sa snažím v rámci svojich poslaneckých priorít každoročne vyčleniť finančné prostriedky aj pre rozvoj bratislavského lesoparku. V minulosti sa mi podarilo s kolegami dosiahnuť, že sa po dlhých rokoch chátrania opäť sprevádzkovala sedačková lanovka či zrekonštruoval voľnočasový areál na Partizánskej lúke. Na Kamzíku pribudli z mojich poslaneckých priorít prvky na cvičenie v prírode, detské ihrisko, toalety, či vyhliadková veža,“ uviedol JUDr. Tomáš Korček, poslanec mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

„Na Partizánskej lúke som presadil vybudovanie vonkajšieho športového parku Outdoor gym. S občianskym združením BUNKRE sme v lesoparku zrevitalizovali a sprístupnili verejnosti dve vojenské kaverny z prvej svetovej vojny a v spolupráci s občianskym združením Slobodný Bajker sme vybudovali nové cyklistické trate,“ prezradil Tomáš Korček.

„Najnovšie sa z mojich poslaneckých priorít a priorít kolegu Olivera Kríža rozrástol Outdoor gym na Partizánskej lúke o ďalších osem nových sekcií posilňovacieho náradia. Budúci rok budeme pokračovať revitalizáciou futbalového ihriska,“ uviedol JUDr. Tomáš Korček, poslanec mestskej časti Bratislava-Nové Mesto.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti, Rača. Pracujem tiež ako dobrovoľník a pomáham Račanom. 👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne