8.1 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Magistrát hlavného mesta a spoločnosť OLO zrealizujú ohrádky pre zber vianočných stromčekov

Najčítanejšie

Menej znečistené verejné priestranstvá a vrátenie “použitých” vianočných stromčekov späť do prírody.

To sú hlavné výhody nového systematického zberu a odvozu stromčekov z drevených ohrádok, ktorý v spolupráci s hlavným mestom Bratislava zavádza spoločnosť OLO vo všetkých bratislavských mestských častiach.

Obyvateľky a obyvatelia tak môžu po Vianociach odprevadiť svoj stromček na cestu do kompostárne z viac ako 500 drevených ohrádok. V kompostárni sa stromček premení na živiny pre pôdu a nakoniec sa vráti naspäť do prírody.

Postupná inštalácia ohrádok sa začala v polovici decembra 2021 a do 6. januára 2022 budú osadené v každej mestskej časti. S odvozom stromčekov začína spoločnosť OLO 10. januára 2022 a posledný odvoz sa uskutoční 11. februára 2022.

Po 11. februári 2022 sa budú ojedinele nachádzajúce sa stromčeky energeticky zhodnocovať v ZEVO spolu so zmesovým odpadom, preto je dôležité aby obyvatelia využili prednostne ohradníky.

Postupná inštalácia drevených ohrádok začína v polovici decembra 2021 a do 6. 1. 2022 budú osadené v každej mestskej časti. Mapa zobrazuje všetky osadené ohrádky a aj budúce stanovišťa pre ohrádky > POZRI

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne