7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Na Račianskom mýte pribudnú nové bezpečnostné kamery

Najčítanejšie

V parku na Račianskom mýte boli dlhší čas problémy s bezpečnosťou ľudí. Týkalo sa to najmä miestnych obyvateľov, ktorí cez park prechádzali či trávili v ňom voľný čas, ale aj ostatných návštevníkov.

Situácia sa v posledných období zlepšila, v parku začala pôsobiť SBS a mestská časť nainštalovala kamerový systém. Práve nová SBS ale nebola ideálne riešenie, nakoľko na pracovníkov SBS boli viaceré sťažnosti, že sa neprijateľne správali k ľuďom bez domova, čo je neakceptovateľné. Preto sa musíme posunúť ďalej, prezradil novomestský poslanec JUDr. Tomáš Korček.

zdroj: FB/Tomáš Korček

„Na decembrovom miestnom zastupiteľstve sme schválili rozpočet pre rok 2022, do ktorého sa mi spolu s mojimi kolegami Liborom Gašpierikom, Martinom Lovichom a Petrom Weissom podarilo presadiť investíciu do nových, moderných bezpečnostných kamier. Tie budú po dohode s hlavným mestom napojené priamo na mestskú políciu. (V parku už niekoľko kamier je, je ich však málo,“ uviedol poslanec mestského zastupiteľstva Bratislava-Nové Mesto JUDr. Tomáš Korček.

„Veríme, že vďaka novým kamerám sa nielen zvýši bezpečnosť, ale mestská časť a mestská polícia získa aj viac informácií, čo sa v parku deje v reálnom čase. Ešte v rokoch 2013 a 2014 sa mi spolu s ďalšími kolegami podarilo na meste presadiť investície do osvetlenia parku. Získali sme na to vyše 90-tisíc eur. Hlavné mesto vyhodnotí súčasný stav verejného osvetlenia a podľa potreby vymení nefunkčné, alebo nedostatočné osvetlenie za nové efektívne LED svietidlá,“ doplnil Tomáš Korček.

Bezpečnosť ľudí v našom parku musí byť riešená viacerými opatreniami. Mestská polícia na miestne zvýši intenzitu hliadkovania v posilnených intervaloch – minimálne 5 krát za deň a zameria sa na bezpečnosť a dodržiavanie platných predpisov všetkých ľudí nachádzajúcich sa v parku.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne