5.9 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Parkoviská pred novomestskou tržnicou postupne otvárajú obyvateľom Nového Mesta

Najčítanejšie

Železnice SR nedávno zrušili možnosť odstaviť auto v priestore Filiálky, čo v lokalite okolo tržnice spôsobilo ešte väčšie problémy s parkovaním.

Niekoľkými riešeniami sa poslanec mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Tomáš Korček, spolu s vicestarostom Branislavom Filipovičom a poslancom Nového Mesta Liborom Gašpierikom, snažia o vytvorenie nových parkovacích miest pre ľudí z obytných domov UNITAS, Belehradskej, Jiskrovej, Kováčskej, Legionárskej, Kominárskej a ďalších adries na Šancovej.

V tejto lokalite predpokladajú aj využitie parkoviska pred novomestskou tržnicou. „V rámci možností sme zatiaľ s nájomcom parkoviska dohodli menšiu pomoc pre tých, ktorí chcú v pracovné dni zaparkovať pred tržnicou po 18.00 a môžu s autom odísť do 7.00. V takomto režime môžu používať parkovisko pred tržnicou úplne bezplatne. Cez víkendy navyše môžu parkovať (tiež bezplatne) celý deň. Dohodli sme tiež, že autá už nebudú parkovať pri fasáde tržnice zo strany Krížnej. Výrazne sa tým zvýši bezpečnosť pohybu chodcov pred tržnicou a súčasne vznikne vhodné miesto pre rôzne menšie podujatia (napr. vianočné trhy, street food a pod.),“ uviedol JUDr. Tomáš Korček, poslanec mestskej časti Bratislava Nové-Mesto.

„Boli to iba prvé kroky. Jedným z ďalších bude to, že parkovisko už nebude prevádzkovať súkromná firma. Aktuálna nájomná zmluva trvá len do konca mája. Na základe našej iniciatívy nebude súčasnému nájomcovi predĺžená a parkovisko nebude prenajaté ani žiadnemu novému nájomcovi. Bude ho prevádzkovať mestská časť prostredníctvom organizácie EKO – podnik VPS, a to v inom režime,“ doplnil Tomáš Korček.

Po ukončení nájmu poslanci Nového Mesta po novom zabezpečia, aby časť parkoviska bola vyhradená pre obyvateľov z okolitých ulíc, alebo bola pre nich časovo rozšírená možnosť jeho bezplatného užívania.

Parkovisko tak už nebude slúžiť iba návštevníkom a nájomcom priestorov v tržnici, ale aj miestnym obyvateľom.

Vedenie mestskej časti rokuje aj s aktuálnym vlastníkom Istropolisu a priľahlých pozemkov. Ten prisľúbil, že pre Novomešťanov vyhradí ďalších 60 parkovacích miest na Trnavskom mýte. Veríme, že v blízkej budúcnosti dôjde aj k definitívnej dohode.

(fb, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne