9.4 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Na novú stranu Matúša Valla „Team Bratislava“ prispel finančne aj zakladateľ spoločnosti ESET, ktorej majitelia finančne prispeli na vznik denníka N a strany Progresívne Slovensko

Najčítanejšie

Doteraz najvyššou sumou 50 tisíc eur prispel na vznik novej politickej strany spoluzakladateľ softvérovej spoločnosti Peter Paško.

„Ak sa pýtate, či na lepšiu Bratislavu prispel niekto zo spoluzakladateľov jednej z najúspešnejších slovenských firiem, odpoveď je áno. Peter Paško nám daroval 50-tisíc eur. Pevne verím, že ma ľudia budú podporovať aj naďalej,“ obhajoval krok zakladateľa ESETU primátor hlavného mesta Matúš Vallo, ktorému prispeli na kampaň už v roku 2018.

Zakladatelia softvérovej spoločnosti Eset pomohli v minulosti založiť aj denník N, ktorému na rozbeh poskytli investíciu vo výške 1,2 milióna eur.

Magazín Forbes v roku 2021 odhadol majetok spolumajiteľa ESET-u Petra Paška, ktorý prispel na vznik Vallovej politickej strany, na 710 miliónov eur.

Vznik novej politickej strany a opätovnú kandidatúru na primátora Bratislavy ohlásil architekt Matúš Vallo v utorok 25. januára 2022 (o 10:05 min) , len niekoľko minút po ohlásení vzniku novej strany primátorovi vyšiel (o 10:11 min) v denníku N pripravený rozhovor.

Spolu s tímom blízkych spolupracovníkov, odborníkov a bratislavských osobností avizoval zámer posilniť Team Vallo na mestskú stranu Team Bratislava.

Na vznik prvej mestskej strany v histórii Bratislavy budú s dobrovoľníkmi najbližšie týždne zbierať v uliciach hlavného mesta podpisy, potrebujú ich 10 tisíc.

Veľkým sponzorom politického hnutia Progresívne Slovensko bol v minulosti Anton Zajac, spolu zakladateľ  ESET-u, ktorý bol pri vzniku minoritný spolumajiteľ denníka N a člen predstavenstva spoločnosti denníka N.

Denník N, ktorý sa hrdí tým, že patrí medzi nezávislé noviny, stráca postojmi Antona Zajaca a Michala Meška, ktorí neskrývane propagujú politické hnutie Progresívne Slovensko, svoju nezávislosť.

Michal Meško prispel na vznik spomínaného politického hnutia Progresívne Slovensko sumou 28-tisíc eur.

Táto propagácia, ktorá spočíva najmä vo finančnej podpore, pretože finančná dotácia nesporne vyjadruje podporu, oberá „nezávislé“ noviny denník N, o nezávislosť, ktorou sa pýši. > Čítajte viac

Nejde, ale iba o vyslovene finančnú podporu zo strany denníka N, ktorá propaguje Matúša Valla, ale i politické hnutie Progresívne Slovensko.

Svojim statusom na sociálnej sieti Facebook otvorene v minulosti vyjadril sympatie k tejto strane aj zástupca šéfredaktora denníka N, Konštantín Čikovský.

Zoznam všetkých aktuálnych darcov Teamu Bratislava nájdete na stránke teamba.sk/podpora/podporovatelia

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne