9.4 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Dohoda s USA: Otvorený list poslancom podpísali tisíce Slovákov

Najčítanejšie

Viac ako 8 000 ľudí podpísalo otvorený list poslancom NR SR hlasujúcim za obrannú dohodu s USA, v ktorom im vyjadrujú podporu.

Parlament v stredu, 9. februára 2022, hlasoval o schválení Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi Slovenskou republikou a USA. Hlasovanie sprevádzali obštrukcie opozičných poslancov, ktorí sa snažili zabrániť schváleniu tejto dohody, ako aj protest pred samotnou Národnou radou.

Parlament nakoniec dohodu schválil, no poslanci, ktorí hlasovali za prijatie obrannej dohody (DCA), čelia v posledných dňoch protestom, zverejňovaniu mien, fotografií aj adries v skupinách na sociálnych sieťach, lepeniu nápisov „vlastizradca“ na ich obydlia a vyhrážkam.

„Jeden írsky štátnik raz povedal, že k tomu, aby zlo zvíťazilo stačí, aby dobrí ľudia nerobili nič. A v minulosti sme bohužiaľ mali už veľa príležitostí vidieť, ako veľmi je tento výrok pravdivý. Poslanci, ktorí hlasovali za obrannú dohodu sú dnes terčom vyhrážok a útokov, ktoré musia byť v spoločnosti rešpektujúcej demokratické zásady jasne odsúdené,“ uviedol Marek Mach, autor otvoreného listu a predseda občianskeho združenia Mladí.

Cieľom otvoreného listu je vyjadriť podporu poslancom Národnej rady Slovenskej republiky, ktorí hlasovali za prijatie obrannej dohody s USA.

„Nikto z nás, tých, ktorým záleží na otvorenom dialógu a skutočne slobodnej spoločnosti, nesúhlasí so správaním jednotlivcov, ktorí vám v týchto dňoch tými najprízemnejšími spôsobmi strpčujú životy. Práve naopak – odsudzujeme ho. V kontexte udalostí, ktoré sa v posledných dňoch odohrali chceme, aby ste vedeli, že vám ďakujeme. Ďakujeme, že aj vďaka vám je Slovensko stále súčasťou západu,“ píše sa v závere otvoreného listu, ktorý podpísalo už viac ako 8 000 Slovákov.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne