8.2 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Úspešný štart seriálovej novinky Svätý Max, divácky megahit Druhá šanca v pondelok tradične prevalcoval konkurenciu

Najčítanejšie

Vynikajúcou sledovanosťou sa môžu pochváliť aj večerné spravodajské relácie televízie Markíza, či mimoriadne obľúbený turecký romantický seriál Láska na prenájom na stanici Doma.

Televízia Markíza v stredu 9. marca 2022 úspešne odštartovala už svoju tretiu tohtoročnú seriálovú novinku. Rodinný seriál s komediálnymi prvkami Svätý Max sa stal v oboch hlavných cieľových skupinách suverénne najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

V obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 dosiahla prvá epizóda nového seriálu Svätý Max výborný rating 8,2 % a trhový podiel 23,3 %. Konkurenčný seriál Hranica na TV Joj výrazne zaostal s podielom na trhu 16,5 % v rovnakej cieľovej skupine.

Netradičná zápletka o drobnom kriminálnikovi, ktorý sa zhodou náhod ocitne v kňazskej sutane a stane sa falošným farárom v malom mestečku Kralovany, pritiahla k obrazovkám celkovo 411-tisíc divákov starších ako 12 rokov a v čase vysielania mala dosah až na 650-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

V drvivej väčšine pozitívnu odozvu si seriál s talentovanými mladými hercami a herečkami v hlavných úlohách vyslúžil aj od fanúšikov na sociálnych sieťach.

Jednotkou na trhu v čase vysielania bola aj nasledujúca zábavná šou Dobre vedieť!, ktorá si v cieľovej skupine 12-54 pripísala rating 4,2 % a trhový podiel 18,2 %.

Najsledovanejším programom dňa v cieľovej skupine 12-54 sa stala hlavná spravodajská relácia Televízne noviny, ktorá zaznamenala skvelý rating 8,5 % a trhový podiel 24,6 %.

Súhrn najdôležitejších udalostí z domova i zo sveta si na Markíze pozrelo rovných 500-tisíc divákov, pričom v čase vysielania večerné spravodajstvo zasiahlo až 780-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

V širšej cieľovej skupine 12+ patrilo stredajšie prvenstvo nasledujúcej relácii Počasie, ktorú si nenechalo ujsť 526-tisíc divákov. V cieľovej skupine 12-54 obsadila druhé miesto v rebríčku sledovanosti s ratingom 8,3 % a trhovým podielom 22,7 %.

V pondelok 7. marca tradične prevalcoval konkurenciu seriálový megahit Druhá šanca, ktorý tak opäť potvrdil svoj status najobľúbenejšieho pôvodného seriálu na celom trhu.

Deviata premiérová epizóda sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala na obrazovkách televízie Markíza suverénne najsledovanejším programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc.

Výnimočný dramatický seriál z lekárskeho prostredia dosiahol v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 excelentný rating 11,0 % a vysoko nadpriemerný trhový podiel 27,8 %.

Medzitýždenne si tak Druhá šanca z hľadiska ratingu polepšila o 0,5 percentuálneho bodu. Konkurenčné pondelkové programy výrazne zaostali, seriál Hranica zaznamenal na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 17,8 % a film Bola si už na mesiaci? na Jednotke RTVS podiel na trhu 5,4 %.

Divákmi aj kritikou nadšene prijatý seriál s Jánom Koleníkom v hlavnej úlohe v pondelok prilákal k obrazovkám skvelých 593-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov a aj v tejto širšej cieľovej skupine mu patril post absolútne najsledovanejšieho programu dňa.

V porovnaní s minulotýždňovou epizódou získal na svoju stranu ďalších 20-tisíc divákov, pričom v čase vysielania mal dosah až na 709-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

Najsledovanejším spravodajským programom na celom trhu sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala relácia Počasie.

V cieľovej skupine 12-54 zaznamenalo pondelkové vydanie výborný rating 9,5 % a nadpriemerný trhový podiel 24,7 %. Aktuálne informácie o počasí si na obrazovkách TV Markíza nenechalo ujsť 584-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Rebríčku sledovanosti menších staníc v pondelok tradične kraľovala televízia Doma vďaka ďalším dvom premiérovým epizódam mimoriadne obľúbeného tureckého romantického seriálu Láska na prenájom (rating 2,8 % / share 7,1 % a rating 3,0 % / share 9,9 % v CS 12-54).

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne