10.5 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Karlova Ves naplno investovala do školských a športových stavieb a údržby verejných priestranstiev

Najčítanejšie

Karlova Ves ukončila hospodárenie za minulý rok s prebytkom vo výške 569.114 eur. Záverečný účet schválilo karloveské miestne zastupiteľstvo dnes popoludní. Výhrady nemali audítori ani miestny kontrolór Miloslav Hrádek. Celý prebytok pôjde do rezervného fondu na pokrytie budúcich investícií.

„Vďaka zodpovednému hospodáreniu môžeme prebytok použiť na dofinacovanie tohtoročných investícií, najmä na dokončenie veľkých rekonštrukcii materskej školy na Kolískovej ulici a základnej školy Alexandra Dubčeka. Pomerne rozsiahlo investujeme aj do dopravy, na budovanie nových chodníkov a do oprav ciest,” informoval vicestarosta Branislav Záhradník.

Karlova Ves v rámci bežných výdavkov preinvestovala všetky vopred vyčlenené finančné prostriedky do oblasti údržby verejných priestranstiev, prostredníctvom svojej organizácie verejnoprospešné služby.

Naplno využila prostriedky aj do zakladania novej zelene a údržby drevín. Obyvatelia v pandemickom roku 2021 takmer naplno využili aj jednorazové finančné výpomoci. Naopak, zdravotne znevýhodnení obyvatelia či seniori takmer vôbec nevyužili dotácie vyčlenené na prepravnú službu.

Za pozornosť však stojí aj úplné využitie rozpočtu v oblasti bezbariérových úprav komunikácií. „Každá oprava a úprava chodníkov zvyšuje mobilitu ľudí. Mnohí to vnímajú pozitívne, pretože dnes obyvateľstvo Slovenska starne a imobilní občania nechcú byť uväznení doma. Svoju slobodu dávajú na prvé miesto a bezbariérovosť im k slobode napomáha,“ ocenil postupné bezbariérové úpravy karloveský poslanec, ktorý zastupuje zdravotne znevýhodnených, Jozef Griač.

Miestne zastupiteľstvo pre tento účel vyčlenilo v rozpočte na rok 2021 čiastku 25-tisíc eur. Karlova Ves ju využila naplno, aby rôznymi úpravami chodníkov zjednodušila život ľuďom s obmedzeným pohybom, či už ľuďom na invalidnom vozíku, starším Karlovešťanom či rodičom s kočíkmi. V kapitálových výdavkoch Karlova Ves využila finančné prostriedky určené na nákup novej techniky pre verejnoprospešné služby aj pre modernizáciu detských ihrísk.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne