Filip Rybanič kandiduje na post poslanca v Rači, spolupracuje s platformou súčasného starostu Michala Drotována

Po tom čo nespravodlivo prišiel o mandát poslanca miestneho zastupiteľstva, ktorý získal po vyhratých voľbách v Rači v roku 2018, rozhodol sa opätovne kandidovať i vo volebnom roku 2022. „Nebudem politikárčiť na sociálnych sieťach, ale budem nápomocný v rozrobených projektoch, pretože ich je naozaj požehnane,“ prezradil pre Račiansky Večerník Filip Rybanič.

Rybanič pre Račiansky Večerník potvrdil spoluprácu so súčasným starostom Michalom Drotovánom. „Počas môjho pôsobenia v Národnej rade Slovenskej republiky (pozn. redakcie.: ako asistent poslanca Jozefa Rajtára zo strany SaS) som sa naučil, že politici sa delia iba na dve základné skupiny. Na tých, čo niečo robia a na tých, čo iba rozprávajú. Michal Drotován je rozhodne v tej prvej skupine a preto má moju plnú dôveru. V minulosti sme síce vo voľbách stáli proti sebe, ale jeho práca ukazuje, že je človek na správnom mieste. Návrh z jeho strany ani nebol potrebný, iba sme si zavolali a dohodli detaily spolupráce,“ uviedol Filip Rybanič.

„Bratislava je predmestie Rače. Zo všetkého najviac sa mi na Račí páči, že je to stále dedina v meste a toto si aj musí udržať. Máme síce električku, ktorá nás spojila s okolitým svetom, ale byť Račanom je pre mňa stále niečo iné ako byť Bratislavčanom. Pri predchádzajúcom vedení som veľmi negatívne vnímal, že naša mestská časť stagnovala. Michal Drotován však ukázal, že sa to dá robiť aj inak, čiže aktuálne môžem vytknúť iba dopravnú situáciu, ale tá bohužiaľ nie je iba v našich rukách,“ zdôvodnil svoj záujem Filip Rybanič.

Okrem miestneho zastupiteľstva v Rači sa Filip Rybanič nebude uchádzať o hlasy voličov v žiadnom ďalšom zastupiteľstve, v mestskom, ani v Bratislavskom samosprávnom kraji, i keď voľby do nich sa konajú súčasne. Kandidovať bude ako nominant Demokratickej strany.

„Kandidujem iba do Rače, môj čas je momentálne dosť obmedzený a ostatným funkciám by som sa už nevedel venovať naplno. Rozhodol som sa vstúpiť konkrétne iba do Račianskej komunálnej politiky, pretože mi je Rača veľmi blízka a chcem aby napredovala správnym smerom. V Rači sa pohybujem od môjho narodenia a verím, že to tak bude až do konca môjho života nakoľko ju považujem za najlepšiu mestskú časť Bratislavy,“ uviedol Filip Rybanič, ktorý v roku 2016 upozornil na podozrivé pohyby na účtoch kontroverzných podnikateľov Mariána Kočnera, Ladislava Bašternáka a vtedajšieho ministra vnútra Roberta Kaliňáka a bývalého ministra dopravy Jána Počiatka, obaja boli nominantami strany Smer.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu