2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava spúšťa Cvičko – sieť workoutových ihrísk aj s tréningovým programom

Najčítanejšie

V centre hlavného mesta pribudlo šesť nových workoutových ihrísk spojených bežeckým okruhom na oboch nábrežiach Dunaja. Dopĺňajú tak miesta, ktoré prirodzene využívajú športovci, napríklad bežci, už v súčasnosti.

Cieľom projektu s názvom Cvičko je podporiť záujem o pohyb a šport aj u ďalších obyvateľov. Bratislavčanom a Bratislavčankám preto prinášame aj špeciálne video návody s tréningami od renomovaného trénera Maroša Molnára, ambasádora amatérskeho športu v Bratislave. Video tréningy sú pre všetkých dostupné na webovej stránke www.cvicko.sk.

Hlavné mesto systematicky obnovuje verejné priestory s cieľom rozšíriť príležitosti pre obyvateľov na kvalitné a aj aktívne trávenie voľného času. Nový projekt s názvom Cvičko sa zameriava na podporu zdravého životného štýlu, na oblasť športu a pohybu.

Priamo v centre mesta pribudlo šesť nových workoutových ihrísk, zostava jednotlivých cvičiacich prvkov sa na každom ihrisku líši. Niektoré sú uspôsobené viac na posilňovanie s vlastnou váhou, iné zase na posilnenie srdcovo-cievneho systému.

„Čím viac možností na aktívny život obyvatelia mesta a návštevníci Bratislavy majú k dispozícií, tým lepšie. Dnes otvárame nie jedno, ale rovno šesť nových workoutových ihrísk a chceme, aby si ich užili aktívni športovci, ale aj tí, ktorí možno pohyb do svojho života práve začleňujú. V rámci Cvička preto k ihriskám prinášame bezplatne aj „videonávod“ ako ich používať a to prostredníctvom trénerského programu od Maroša Molnára, jedného z našich top slovenských trénerov,“ priblížil Matúš Vallo, primátor Bratislavy.

Nové ihriská – cvičká – sa nachádzajú na nábrežiach Dunaja, spojené sú bežeckými okruhmi. Popri rieke tak vznikli nové športové stanovištia: Cvičko Lanfranconi, Cvičko Most SNP, Cvičko Promenáda,Cvičko Tyršák a Cvičko Apollo.

Na všetkých sú umiestnené info tabule s popisom a tipmi, ako správne cvičiť a využívať jednotlivé prvky. Podrobný popis možných tréningov na každé jedno z cvičiek pripravil profesionálny tréner Maroš Molnár.

„Všetkým by som rád dal do pozornosti systém videí, ktorý sa nám podaril vytvoriť. Pre každé cvičko máme tri rôzne videá, ktoré sa líšia podľa obtiažnosti. Každý si tak môže zacvičiť, čo chce, podľa svojich fyzických schopností. Čo cvičko, to iný tréning, ktorý sa dá kombinovať aj s behom – odcvičím, odbehnem, zase odcvičím na druhom cvičku. Všetko s cieľom, aby ste boli čo najviac fit,“ povedal Maroš Molnár, tréner a ambasádor amatérskeho športu v Bratislave.

Vybudovanie sieti nových exteriérových ihrísk bola možná aj vďaka výraznej podpore súkromného partnera, spoločnosti ČSOB. „Sme radi, že môžeme aj týmto spôsobom pomôcť k tomu, aby bolo z Bratislavy lepšie a aktívnejšie miesto pre život. Dlhodobo podporujeme šport a jeho dostupnosť pre všetkých, bez ohľadu na fyzické zdatnosti a predpoklady, a preto vidíme v podpore týchto Cvičiek veľký zmysel. Verím, že si na nich každý príde na svoje a na jar sa zdravo namotivovaní a pripravení vidíme na ďalšom ročníku ČSOB Bratislava Marathon,“ uviedol generálny riaditeľ ČSOB Daniel Kollár.

Cieľom je projekt Cvičko v budúcnosti aj ďalej rozširovať a sieť verejných exteriérových cvičísk ďalej zväčšovať, aby si čo najviac obyvateľov a návštevníkov mesta mohlo pohodlne zacvičiť na vzduchu. Vybudované nové workoutové ihriská budú v správe mestskej organizácie STaRZ.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne