6 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Mestská časť Vajnory spustila nový komunikačný kanál „Vajnorský podcast“

Najčítanejšie

Nedávno začali v mestskej časti Vajnory vydávať popri schránkových novinách aj online portál Vajnorské novinky a od 16. februára k nim pribudol aj Vajnorský podcast, ktorý si môžete vypočuť na platforme Spotify. Podcasty si v zahraničí nachádzajú veľké množstvo poslucháčov a rovnaký trend má aj počúvanosť podcastov na Slovensku.

„Hlavným cieľom je robiť pre ľudí informácie z verejného diania čo najviac dostupné a to voľnou a neviazanou formou. Presne tento spôsobom komunikácie ponúka dnešný obľúbený trend podcastov a rozhodli sme sa tento formát poskytnúť aj pre našich obyvateľov. Máme ambíciu v podcaste nielen informovať obyvateľov, ale rovnako odpovedať na ich otázky, ktoré nám dávajú na uliciach, sociálnych sieťach a rovnako sprostredkovať zaujímavosti a dôležité informácie o našej mestskej časti a dianí v nej,“ uviedol pre Vajnorský Večerník starosta Vajnor, Mgr. Michal Vlček.

„Vajnory sa snažia kráčať s dobou a preto chceme využívať čo najviac moderných komunikačných prostriedkov na informovanie občanov. Popri štandardných komunikačných kanáloch, ktorými sú tlačené periodikum, miestny rozhlas, web miestnej časti a sociálne siete, sme v predchádzajúcich rokoch prišli s novinkami ako mobilná aplikácia, online vydanie nášho časopisu Vajnorské novinky a tento rok sme začali nahrávať spomenuté podcasty, ktoré sú vo verejnosti čoraz viac obľúbené,“ vysvetlil pre Vajnorský Večerník dôvod vzniku nového podcastu Michal Vlček.

Vašu spätnú väzbu a nápady, návrhy na zaujímavých hostí, alebo tému pre Vajnorský podcast môžete posielať na email starosta@vajnory.sk.

„Chceli by sme formát nechať otvorený a tým ho tiež spraviť pre ľudí lákavým. Od technických vecí, kde moderátora diskusie plánujeme obmieňať podľa príslušnosti danej témy, časová pravidelnosť bude rovnako závisieť od aktuálnosti tém a rovnako tak pristúpime aj k ich rozmanitosti. Budeme v ňom predstavovať osobnosti spoločenského, kultúrneho a športového života, budeme hovoriť rovnako o témach z oblasti dopravy, územného rozvoja či životného prostredia. Témy chceme pripravovať naozaj čo najviac rôznorodo a z ktorých si bude vedieť vybrať naozaj každý. Doterajšie epizódy sa napríklad venovali vzťahu štátu a samosprávy a 90 rokom futbalu vo Vajnoroch,“ doplnil Michal Vlček.

V utorok 21. marca spolu so starostom Michalom Vlčekom nahrali Marián Zeman a Rišo Fekete ďalšiu časť Vajnorského podcastu. A keďže je 90 rokov od vzniku futbalového klubu FK Vajnory v ich dedine v meste, téma bola jasná.

V podcaste si môžete vypočuť, čo oboch priviedlo k futbalu, čo futbal ako taký pre Vajnory znamená a aj o tom ako viesť deti k športu. Majo aj Rišo sú rovnako športoví komentátori a prezradili aké brepty sa im pri komentovaní zápasov „zadarili“:

Úplne prvý Vajnorský podcast, ktorý sa venoval vzťahu štátu a samosprávy:

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne