Župa rekonštruuje cestu z Tomášova po hranicu Bratislavského kraja

Vyše tisícmetrový úsek cestnej komunikácie II/510 medzi Tomášovom (m. č. Malý Madarás) a hranicou Bratislavského a Trnavského kraja prechádza odo dnes (3. 4. 2023) rekonštrukciou.

Tú bude správca župných komunikácií Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (SC BSK) realizovať pomocou technológie recyklácie za studena na mieste, ktorá je nízkoodpadová a ekologickejšia.

„Technológia pomocou recyklácie za studena na mieste je založená na druhotnom využití materiálov už zabudovaných v konštrukcii vozovky. Používa sa tam, kde je únosnosť vozovky vyčerpaná a poškodenie vozovky je v takom rozsahu, že je potrebné revitalizovať okrem krytu aj podkladové vrstvy. Pri rekonštrukciách sa sústreďujeme na súvislý úsek, aby bol výsledok kvalitný a cesta vydržala dlhšie,“ priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Stavebné práce budú pozostávať z odfrézovania poškodených stmelených asfaltobetónových vrstiev vozovky, zrecyklovania podkladových nestmelených vrstiev, realizácie nových asfaltobetónových vrstiev, zrezávania nespevnených krajníc, čistenia odvodňovacích priekop, realizácie nových nespevnených krajníc a realizácie nového vodorovného dopravného značenia. Práce by mali byť zrealizované do konca mája.

Na stavenisku v dĺžke 1,05 km je čiastočná uzávierka dopravy s reguláciou dočasnou svetelnou cestnou signalizáciou. Prosíme vodičov, aby boli pri prechádzaní úsekom opatrní a ohľaduplní.

Okrem úseku pri Tomášove správca župných komunikácií rovnakou metódou rekonštruuje aj cestu III/1054 Dunajská Lužná – Most pri Bratislave, m. č. Studené. Ide o úsek s dĺžkou 2,3 km, na ktorom je celková uzávierka dopravy s vyznačením obchádzkovej trasy cez Miloslavov a Štvrtok na ostrove. Práce by mali prebiehať do konca apríla.

„Pokračujeme v komplexných rekonštrukciách regionálnych ciest, ktoré pre vodičov prinesú vyšší komfort aj bezpečnosť. Pre rok 2023 má Bratislavský samosprávny kraj v investičnom pláne rekonštrukcií ciest a mostov zahrnutých 23 úsekov ciest II. a III. triedy a šesť mostov. Celková hodnota dosiahne 23 miliónov eur,“ uzavrel Juraj Droba.

(ts)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu