15.3 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Najvyššia slovenská futbalová Fortuna liga mení po 9 rokoch svoj názov

Najčítanejšie

Po novom sa liga bude volať Niké liga, keďže partnerom súťaže sa stala stávková spoločnosť Niké. Dĺžka spolupráce bola dohodnutá na 3 roky s opciou na jej možné predĺženie.

Doteraz takáto sponzorská spolupráca trvala najdlhšie s partnerom Corgoň, 11 rokov (2002-2013). V minulosti niesla táto slovenská najvyššia futbalová liga aj názov Mars superliga (1997-2002), podľa spoločnosti pôsobiacej v tabakovom priemysle.

Štart nového ročníka najvyššej futbalovej ligy je naplánovaný na piatok podvečer 28. júla, prinesie derby medzi Duklou Banská Bystrica a futbalovým klubom Železiarne Podbrezová.

Slovan sa predstaví na trávniku v Košiciach v sobotu 29. júla, kde si zahrá s nováčikom ligy FC Košice, ktorý v sezóne 2022/23 uspel ako druholigový víťaz a v novej sezóne sa preto predstaví v prvej lige. Všetky zápasy Niké ligy prinesie opäť naživo streamovacia platforma Voyo.

„Je to pre nás významný krok k stabilizácii a ešte väčšej profesionalizácii slovenského ligového futbalu. Ide o najvyššie finančné partnerstvo v histórii samostatnej ligy. V spoločnosti Niké sme našli partnera, ktorý s nami chce ťahať za jeden povraz. Spoločnými silami chceme našu ligu rozvíjať, a to po športovej, aj marketingovej stránke,“ povedal prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák

„Naším zámerom bolo pripraviť v spolupráci s ÚLK moderné a energické logo. Myslím si, že sa to podarilo. Jeho podstatou je prichádzajúca lopta, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou každého futbalového zápasu. Svojim pohybom zvýrazňuje, že futbal je atraktívna a dynamická hra,“ uviedol výkonný riaditeľ spoločnosti Niké Roman Berger.

„Novinkou je prvok na drese majstrovského tímu. Jeho hráči budú mať na hrudi symbol trofeje. Chystáme špeciálny content na sociálne siete, chystáme eventy. Naplánované máme CSR aktivity, kde prostredníctvom nášho Fondu pre budúcnosť športu chceme podporovať športové talenty,“ doplnil Roman Berger.

Doplňte si do diára zápasy bratislavského klubu ŠK Slovan, belasí budú hrať v Niké lige 2023/24 v týchto termínoch:

1. kolo, 29. júla o 20:30: FC Košice – ŠK Slovan

2. kolo, 5. augusta: ŠK Slovan – Dukla Banská Bystrica

3. kolo, 12. augusta: MFK Skalica – ŠK Slovan

4. kolo, 19. augusta: ŠK Slovan – Zemplín Michalovce

5. kolo, 26. augusta: MFK Ružomberok – ŠK Slovan

6. kolo, 2. septembra: ŠK Slovan – Železiarne Podbrezová

7. kolo, 16. septembra: DAC Dunajská Streda – ŠK Slovan

8. kolo, 23. septembra: ŠK Slovan – MŠK Žilina

9. kolo, 30. septembra: FC ViOn – ŠK Slovan

10. kolo, 7. októbra: ŠK Slovan – AS Trenčín

11. kolo, 21. októbra: FC Spartak – ŠK Slovan

12. kolo, 28. októbra: ŠK Slovan – FC Košice

13. kolo, 4. novembra: Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan

14. kolo, 11. novembra: ŠK Slovan – MFK Skalica

15. kolo, 25. novembra: Zemplín Michalovce – ŠK Slovan

16. kolo, 2. decembra: ŠK Slovan – MFK Ružomberok

17. kolo, 9. decembra: Železiarne Podbrezová – ŠK Slovan

18. kolo, 16. decembra: ŠK Slovan – DAC Dunajská Streda

19. kolo, 10. februára 2024: MŠK Žilina – ŠK Slovan

20. kolo, 17. februára: ŠK Slovan – FC ViOn

21. kolo, 24. februára: AS Trenčín – ŠK Slovan

22. kolo, 2. marca: ŠK Slovan – FC Spartak

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne