23.1 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

5 najlepších miest na športovanie v okolí Bratislavy

Najčítanejšie

Milovníci športu si v Bratislave a okolí rozhodne prídu na svoje. Nezáleží, či milujete tenis, máte v obľube vodné športy alebo radi beháte, plávate či bicyklujete. Naše hlavné mesto ponúka množstvo zaujímavých možností, vďaka ktorým si môžete naplno užívať vaše obľúbené fyzické aktivity. My sme pre vás vybrali 5 najlepších, ktoré rozhodne stoja za návštevu.

1. Areál vodných športov Čunovo

Areál vodných športov Čunovo, ktorý sa nachádza približne 20 km od centra Bratislavy, je doslova rajom pre každého milovníka vodných športov. Okrem splavovania divokej vody si tu môžete vyskúšať mnohé adrenalínové aktivity – napríklad hydrospeed, wakeboarding za člnom, aquazorbing alebo jazdu na štvorkolkách či vodných skútroch.

Praktický tip: Nechce sa vám cestovať do Čunova autom alebo autobusom? Ľahko sa sem dostanete aj na bicykli alebo korčuliach. Stačí vyjsť na Petržalskú hrádzu, po ktorej sa dostanete priamo do areálu vodných športov.

2. Zlaté piesky

Zlaté piesky sú jedným z najobľúbenejších miest, kam Bratislavčania chodia za oddychom a športom počas leta. V areáli nájdete nielen pekné pláže, bufety, ale aj outdoor fitness a workout ihrisko, futbalové ihrisko, ihrisko na plážový volejbal či vodný vlek, na ktorom si môžete vyskúšať populárny wakeboarding alebo jazdu na vodných lyžiach.

Vodnú plochu Zlatých pieskov môžete využiť na vodné bicyklovanie, paddleboarding či kúpanie. Zabaví sa tak skutočne každý.

3. Národné tenisové centrum Bratislava

Priaznivci raketových športov si prídu na svoje v Národnom tenisovom centre, ktoré sa nachádza na Priekopovej ulici v Bratislave. Nájdete v ňom 8 tenisových kurtov, 14 bedmintonových kurtov, 4 squashové kurty a moderné fitness centrum. Výhodou je, že haly sú klimatizované, takže zašportovať si môžete aj počas letných horúčav.

4. Malé Karpaty

Malé Karpaty sú nádherným miestom nielen na prechádzky, ale aj na beh, ľahký jogging či bicyklovanie. Jedným z najobľúbenejších východiskových bodov je Železná studnička, kde môžete zaparkovať auto. Následne viete pešo alebo na bicykli pokračovať smerom na Biely kríž, prípadne do Rače, Borinky, Stupavy alebo Lozorna. Z Bieleho kríža sa dá spustiť aj do Svätého Jura. Zo Železnej studničky sa dokážete dostať tiež na Kamzík.

Malé Karpaty sú doslova popretkávané krásnymi cestičkami. Výhodou je, že cesty vedú lesmi, v ktorých je aj počas horúcich dní príjemný tieň a chládok. Ak máte uzatvorené výhodné životné poistenie, na horskom bicykli si môžete užiť adrenalínové zjazdy nádhernými lesnými trailmi. Väčšina trás je však vhodná aj pre začiatočníkov, resp. rodiny s deťmi.

5. Cyklochodník popri Dunaji

Kvalitným cyklochodníkom, ktorý vedie popri Dunaji, sa z centra Bratislavy ľahko dostanete až ku galérii moderného umenia Danubiana.

Naša rada: Od galérie Danubiana sa môžete cyklokompou prepraviť na druhý breh, kde taktiež nájdete kvalitnú asfaltovú cestu, ktorou sa dostanete späť do centra Bratislavy.

Alebo sa popri Dunaji a Morave môžete vydať opačným smerom. Z centra Bratislavy sa na bicykli dostanete k hradu Devín, odkiaľ vedie pekná asfaltová cesta až k Cyklomostu Slobody. Cez neho viete prejsť až do Rakúska, kde pokračujú kvalitné cyklotrasy.

Keď už budete v blízkosti Devínskej Novej Vsi, za návštevu určite stojí aj Devínska Kobyla. Na jej vrchol sa dostanete pešo rôznymi cestičkami, prípadne ju môžete skúsiť zdolať na bicykli. Pripravte sa na pomerne strmé stúpania. No keď ich prekonáte, naskytnú sa vám nádherné výhľady na celú Bratislavu a okolie. Devínsku Kobylu obľubujú aj mnohí bežci. Ak vás už nudia rovinky, určite si sem choďte zabehať.

zdroj: pixabay.com
Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne