13.9 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Chcete pracovať na voľnej nohe? Bez týchto 3 vecí sa nezaobídete

Najčítanejšie

Plánujete nekonečný home office a chcete konečne zatočiť s nudou a namiesto konvenčnej práce zamestnanca zamiešať s kartami v podnikaní? Voľnonožec z vás môže byť raz dva – keď si uvedomíte, v čom ste najlepší – a či vás trh potrebuje. Ešte predtým pre vás ale máme článok so 4 vecami, bez ktorých sa nezaobídete!

Zdravé sebavedomie a dôkladná príprava

Kto by si neželal mať prácu snov – a odchod na voľnú nohu tak môže pôsobiť. V tomto článku si nebudeme vysvetľovať, aké úskalia skrýva podnikanie, ale zameriame sa na najdôležitejšie body, než sa odhodláte skočiť do neznáma. Okrem sebavedomia a odhodlania, ktoré vám pomôžu prekonať prvotné strachy zo zmeny, nezabúdajte na poriadnu prípravu. Tá by mala zahŕňať prepočty financií, podnikateľský plán, ale napríklad aj poradu s koučom alebo skúsenejším kolegom. Urobte si prieskum a začnite malými krôčikmi, ktoré vás môžu viesť k splneniu sna – a dodajú vám istotu. Aké otázky si položiť? Môžem si zmenu dovoliť? Viem, koľko ma podnikanie bude stáť? Mám rezervu na prekonanie nečakaných situácií? Nebojím sa byť vidieť? A ak odpovede poznáte a ste s nimi spokojní, tak smelo do toho!

Kvalitné zázemie? Základ

Zabudnite rýchlo na predstavu plnenia podnikateľských povinností na kolene na gauči. Ak chcete patriť medzi úspešných, pripravte si kvalitné zázemie a obklopte sa atmosférou, ktorá vo vás podobné dojmy vyvolá. Odložte pyžamo či tepláky, aj keď je ľahké im v domácom prostredí podľahnúť. Využívajte aj zdieľané kancelárie a networkingy, aby ste si vyčistili hlavu, zmenili prostredie a stretávali ďalších podnikateľov. Okrem moderných tlačiarní (áno, dnes zvládnete aj tlač z mobilu) a počítača majte po ruke dostatok papierov, farby do tlačiarne, power banku, kvalitné osvetlenie.

Náš tip: Prepojte si kalendáre a plánujte múdro! Budete totiž manažérom svojho drahocenného času – a to je predsa skvelé!

Chcete uspieť? Buďte vytrvalí a konzistentní

Napríklad budete mať šťastie a uspejete skokovo, ale keď sa tak v prvých mesiacoch či rokoch nestane? Mali by ste mať nielen svoje silné prečo – teda víziu, vedomie toho, že viete, čo robíte a pre koho to robíte, ale aj plán vytrvať.

Pravidlo úspechu je totiž práve vytrvalosť – môže to trvať aj roky, ale to neznamená, že vám podnikanie nemôže slušne zarábať napríklad hneď. Preto do svojho plánu choďte, ak poznáte svoj motor – a či sa teraz usmievate, pretože dobre viete, o čom hovoríme… potom nie je na čo čakať. Váš čas je teraz!

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne