23.4 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Dôvody, prečo sa oplatí mať doma bežecký pás

Najčítanejšie

Nezáleží na tom, akú máte aktuálne kondíciu, na bežeckom páse si môže zacvičiť každý. Práve preto sa právom zaraďuje medzi najobľúbenejšie fintess zariadenia. Nečakajte, kým sa v posilňovni uvoľní miesto, pokojne si jeden zaobstarajte aj domov a využívajte všetky benefity, ktoré vám prináša.

Aké sú výhody bežeckých pásov?

Ako sme už v úvode naznačili, bežecké pásy sú vhodné pre každého bez ohľadu, akú máte kondíciu, pretože si tempo cvičenia môžete prispôsobiť a odcvičiť si poriadny HIIT tréning, dať si do tela behom alebo si dopriať poctivé kardio, no ak vám to aktuálna forma nedovoľuje, bežecký pás môžete využiť aj na jogging alebo chôdzu.

Vďaka pravidelnému cvičeniu na bežeckom páse sa vaša postava spevní a vyformuje, nadbytočné kilogramy pôjdu ľahšie dole a zlepšíte si celkovú kondíciu. Okrem toho si cvičením na bežeckom páse zlepšíte kvalitu dýchania, zvyšujete hustotu kostí, odbúrate stres, zlepšíte si náladu a zabezpečíte si kvalitnejší spánok. V každodennom živote sa vám bude zrazu ľahšie chodiť po schodoch alebo dobiehať na autobus. Celkovo budete mať viac energie, budete sa cítiť sebavedomejšie. Stačí si pritom párkrát do týždňa vyhradiť aspoň polhodinku na cvičenie a pravidelne ju dodržiavať.

Možno sa to nezdá, no tréning na bežeckom páse precvičí takmer všetky svalové skupiny vášho tela, najmä svaly nôh, zadku, brušné svaly, ale tiež svalstvo chrbta a ramien. V závislosti od sklonu plošiny sa zapájajú do činnosti svaly v rôznej miere. Pomerne v krátkom čase uvidíte prvé povzbudivé výsledky a pozitívne zmeny na vašej postave, čo vás určite motivuje k ďalším tréningom.

Beh na páse v porovnaní s behom v teréne

Bežecký pás zaťažuje kĺby menej ako klasický beh v teréne a podľa výskumov je plnohodnotnou náhradou behu vonku, najmä ak bežíte so sklonom 2 %. Navyše, ak máte bežecký pás doma, nemusíte nikam chodiť a pustiť sa do tréningu hneď, bez svedkov v pohodlí domova napríklad počas sledovania obľúbeného seriálu či počúvania hudby.

Na bežeckých pásoch je skvelé aj to, že nemusí slúžiť len ako alternatíva k behu vonku, keď je škaredé počasie, ale aj v letných mesiacoch, keď sa v horúčavách nedá vydržať, nie ešte bežať, naň nemusí padať prach. Bežecký pás vám teda umožní športovať v akomkoľvek počasí, v akomkoľvek ročnom období.

Bežecký pás nad behom v teréne vyhráva aj v prípade bezpečnosti a rizika úrazu. Pri tréningu na bežeckom páse máte možnosť nastaviť si sklon, rýchlosť a nemusíte sledovať terén, nehrozí vám vyvrtnutie členku na nerovnom povrchu či pošmyknutie na mokrej ceste. Na bežeckom páse si dokážete nastaviť konkrétnu rýchlosť, pri ktorej chcete trénovať a nemusíte sa báť, že sa vám ju nepodarí počas tréningu dodržiavať, pretože pás vám nedovolí spomaliť.

Vyberte si ten správny podľa recenzií a najdôležitejších kritérií

Teraz, keď už viete, že investícia do bežeckého pásu stojí za zváženie, vyvstáva otázka, aké bežecké pásy by ste mali mať v hľadáčiku. Pomôcť rozhodnúť sa vám môžu recenzie skutočných zákazníkov, ale aj vaše potreby a očakávania zamiešajú karty. Ak budete bežecký pás často presúvať napríklad z obývačky na balkón, stojí za zváženie poobzerať sa po kompaktnom a ľahkom modeli.

Ak bojujete s nedostatkom miesta, výbornou voľbou je skladacie zariadenie, ktoré po odcvičení uložíte pod posteľ či za skriňu. V prípade, že priestor nie je problém a chcete bežecký pás využívať poriadne naplno, pokojne investujte do masívnejšieho a výkonnejšieho zariadenia.

Rozhodujúce bývajú často detaily, ktoré robia tréning oveľa pohodlnejším a zaujímavejším. Samozrejmosťou by mal byť systém odpruženia, aby ste pri behu tlmili nárazy a znížili zaťaženie kĺbov. Užitočný ovládací panel s dôležitými tréningovými parametrami vám poskytne dokonalý prehľad o všetkých hodnotách mapujúcich vaše cvičenie. Na osvieženie tréningu môžete využiť prednastavené programy alebo si vyskúšať interaktívny beh na virtuálnej mape.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne