13.9 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

RTVS pripravuje mimoriadne vysielanie počas volebnej noci a v nedeľu prinesie komplexné informácie z volieb do Národnej rady Slovenskej republiky

Najčítanejšie

RTVS pripravuje pre divákov aj poslucháčov komplexný informačný servis z volieb do Národnej rady Slovenskej republiky počas celého víkendu v televíznom aj rozhlasovom vysielaní. Aktuálne spravodajské informácie ponúkne v sobotu počas celého dňa RTVS :24, Rádio Slovensko, Rádio Regina aj Rádio FM.

Mimoriadne televízne vysielanie ponúkne divákom RTVS Jednotka a :24 a poslucháčom aj Rádio Slovensko. Volebné vysielanie bude pokračovať aj v nedeľu. Rádio Slovensko ako prvé odvysiela povolebnú diskusiu so zvolenými lídrami už o 8.00 h. V relácii 0 5 minút 12 sa prvýkrát stretnú zástupcovia politických strán a hnutí, ktoré uspeli vo voľbách do NR SR.

V deň volieb, v sobotu 30. septembra, ponúkne RTVS vo vysielaní RTVS :24 naživo správy každú hodinu od 7.00 h a od 13:00 každých 30 minút. V spravodajskom vysielaní nebudú chýbať živé vstupy z volebných miestností a naživo brífingy členov Štátnej komisie pre voľby o priebehu volieb. RTVS :24 ponúkne aj exkluzívne rozhovory s členmi poverenej vlády SR o tom, v akom stave sa nachádzajú dané rezorty a pred akými výzvami budú stáť nové ministerky a noví ministri.

Pre rozhlasových poslucháčov pripravuje RTVS informačný servis aj v Rádiu Slovensko a súhrnné informácie odvysiela v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina o 7.00 h, 12.00 h, 18.00 h a 22.00 h. Okrem toho prinesie RTVS po celý volebný víkend aktuálne informácie každú hodinu po celý deň v Rádiu Slovensko, Rádiu Regina, a v Rádiu FM a v mimoriadnych spravodajských vstupoch v Rádiu Slovensko o 14.30 h a 16.30 h.

Rozhlasové spravodajstvo bude počas celej volebnej soboty sledovať dianie od otvorenia volebných miestností o 7.00 h až do ich zatvorenia o 22.00 hod. Redaktori spravodajstva prinesú aktuálne informácie zo zaujímavých miest z celého Slovenska, budú informovať ako sa volí v mestách, ale aj v malých obciach, v nemocniciach, či domoch sociálnych služieb. Naživo sa moderátori budú spájať so sídlom Štátnej komisie pre voľby, odkiaľ poskytnú najčerstvejšie informácie o priebehu volieb.

Volebná noc odštartuje na Jednotke a RTVS :24 o 21:30 h. Moderátori Barbora Bodáková, Ľubomír Bajaník a Miroslav Frindt budú vo volebnom štúdiu hodnotiť priebeh volieb, výsledky exit pollu a aktuálne informácie spolu s hosťami: Darinou Malovou, politologičkou z Katedry politológie FiF UK, Radoslavom Štefančíkom, politológom z Ekonomickej univerzity v Bratislave, Přemyslom Čechom, riaditeľom agentúry MEDIAN a Michalom Mislovičom, analytikom agentúry MEDIAN SK.

Po uzatvorení všetkých volebných miestností, teda po skončení moratória o 22.00 h, zverejní RTVS výsledky exkluzívneho exit pollu agentúry MEDIAN SK.

Počas volebnej noci ponúkne RTVS divákom aj priebežné výsledky volieb, živé vstupy redaktorov z volebných centrál, naživo tlačové konferencie politických strán a hnutí, ako aj analýzy a komentáre odborníkov.

Volebná noc vo vysielaní Rádia Slovensko začne po 22.15 h a potrvá až do chvíle, keď budú známe výsledky volieb. Poslucháčom po zatvorení volebných miestností prinesie výsledky exit pollu, agentúry Median SK exkluzívne pre RTVS. Naživo v niekoľkohodinovom nočnom vysielaní budú v štúdiu Rádia Slovensko zástupca agentúry Median, volebný geograf, ale aj analytici.

Redaktori spravodajstva budú priamo vo volebných centrálach kandidujúcich strán, odkiaľ sprostredkujú atmosféru a reakcie na postupne zverejňované informácie Štatistického úradu. Moderátorom volebnej noci v Rádiu Slovensko bude Matej Baránek.

V nedeľu 1. októbra odvysiela RTVS na Jednotke mimoriadne povolebné spravodajstvo o 7.00 h, 9.00 h a 11.00 h. O 11.55 h odvysiela RTVS na Jednotke a RTVS :24 povolebnú politickú diskusnú reláciu O 5 minút 12 so zástupcami politických strán a hnutí, ktoré uspeli vo voľbách do NR SR.

V Mimoriadnom volebnom štúdiu o 8.00 h sa RTVS :24 bude venovať zhodnoteniu výsledkov s politológmi, pohľad na voľby cez regióny a možnosti zostavovania vládnej koalície. Ekonóm priblíži, v akom stave nová vláda prevezme krajinu a ústavný právnik vysvetlí dianie v štáte v najbližších dňoch a týždňoch po voľbách.

Rozhlasovým poslucháčom ponúkne RTVS súhrnné informácie o výsledkoch volieb v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina o 7.00 h, 12.00 h, 18.00 h a 22.00 h. Prvý Rádiožurnál o 7.00 h prinesie ucelené súhrnné výsledky volieb, vrátane reakcií politických subjektov ich predstaviteľov, či politológov. Reakcie na výsledky volieb odvysiela RTVS každú hodinu po celý deň v Rádiu Slovensko, Rádiu Regina, a v Rádiu FM.

Od 8.00 h do 10.00 h pripravuje Rádio Slovensko Povolebné štúdio. Moderátori Karolína Lacová a Matej Baránek v prvej časti privítajú zástupcov politických strán, ktoré sa podľa výsledkov volieb dostali do parlamentu. Naživo tak poslucháči budú môcť počuť ich reakcie aj na povolebné scenáre, či možné koalície na základe výsledkov volieb. V druhej časti povolebného štúdia zhodnotia voľby analytici, súčasťou budú aj reakcie na predčasné parlamentné voľby na Slovensku zo sveta.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne