13.9 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Moderátorka RTVS Petra Bernasovská je absolútnou víťazkou Novinárskej pocty KROK 2022

Najčítanejšie

Moderátorka Rádia Slovensko Petra Bernasovská sa stala absolútnou víťazkou 15. ročníka prestížnej Novinárskej pocty KROK, ktorú udeľuje Liga proti reumatizmu na Slovensku.

Toto ocenenie jej bolo udelené za výnimočný rozhlasový príspevok v relácii Dobré ráno, Slovensko! s MUDr. Danielom Čiernym, ktorý bol odvysielaný na Rádiu Slovensko 12. októbra 2022.

Petra Bernasovská sa vo svojom príspevku venovala problematike reumy a života s reumatickým ochorením. Jej odborný a empatický prístup k téme oslovil poslucháčov relácie „Dobré ráno Slovensko!“, ktorí jej poslali najviac hlasov.

„Je to jedno z najhorších ochorení, ktoré postihuje najviac ľudí na celom svete a ľudia o ňom vedia veľmi málo. Som rada, že som takto mohla podporiť povedomie o tejto chorobe a o možnostiach prevencie. Ďakujem veľmi pekne pánovi doktorovi Danielovi Čiernemu, pretože on bol mojim hosťom, on o tom rozprával, a rozhovor sa zjavne páčil. Víťazmi nie sme my, novinári, ale lekári pomáhajúci pacientom a samozrejme pacienti, ktorí bojujú každý deň za svoj nový krok,“ povedala ocenená Bernasovská.

Novinárska pocta KROK má za cieľ oceniť a vyzdvihnúť prácu novinárov, ktorí svojím pôsobením prispievajú k osvetleniu a zviditeľneniu reumy, často opomínaného a podceňovaného zdravotného problému.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne