13.9 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Silvestrovský ohňostroj sa v Bratislave tento rok neuskutoční. Privítať Nový rok budete môcť ale spoločne na Hlavnom, alebo Hviezdoslavovom námestí

Najčítanejšie

Bratislava sa pridáva k ďalším slovenským mestám, ktoré nebudú vítať Nový rok ohňostrojom. K tomuto rozhodnutiu viedli vedenie Magistrátu hlavného mesta ekologické aj ekonomické dôvody.

„Výpadky z rozpočtu nás všetkých nútia šetriť a desaťtisíce eur vystrieľané na oblohu sú tou položkou, ktorá inde môže chýbať. Vnímame tiež čoraz viac žiadostí, aby vstup do Nového roka v meste prebehol v pokoji a bez petárd, ktoré každoročne dokážu znepríjemniť silvestrovskú noc mnohým rodinám. O odrátanie posledných sekúnd starého roka však Bratislavčania a Bratislavčanky neprídu. Všetkých, ktorí si príchod Nového roka spájajú aj so spoločným zážitkom a oslavou v uliciach nášho milovaného mesta pozývame na Hviezdoslavovo námestie. Obyvatelia i návštevníci Bratislavy môžu spoločne odpočítať posledné sekundy starého roka na tradičnom svetelnom odpočítavadle, pred historickou budovou SND,“ uviedol Peter Bubla z Oddelenie komunikácie a marketingu Magistrátu hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy.

Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta ale neprídu o neodmysliteľné spoločné unisono odpočítavanie, o scenériu pred historickej budovy SND, prvé novoročné vinše a objatia s blízkymi, či Straussov valčík pod šírim nebom, ktoré spoločne vytvoria magickú chvíľu prelomu rokov 2023 a 2024.

V nedeľu 31. decembra od 14hod. si môžete vychutnať silvestrovskú prehliadku „Rande s mestom“ so sprievodkyňou Ľubomírou Černákovou. Vychádzka je bezplatná, stačí sa na ňu prihlásiť na stránke www.bkis.sk/randesmestom.

Silvestrovskú atmosféru dotvoria Staromestský i Hlavný vianočný trh na Hviezdoslavovom aj Hlavnom námestí, budú v prevádzke od 10h. až do druhej hodiny rannej.

Poslednými minútami starého roka nás bude sprevádzať moderátor Ludwig Bagin a o 23:45 sa nám prihovorí aj primátor Matúš Vallo.

Nápis BRATISLAVA s letopočtom 2024 ostane rozsvietený aj na Nový rok, takže počas večernej novoročnej prechádzky môže poslúžiť ako pozadie pre pekné bratislavské „PF selfíčko“. O prípadných ďalších podrobnostiach týkajúcich sa silvestrovského programu budeme včas informovať.

Ďalšie krajské mestá ohňostroje tiež mať nebudú

Polnočný novoročný ohňostroj, podľa portálu Spravy.rtvs.sk neorganizuje niekoľko rokov ani mesto Trenčín, ľudia si podľa hovorkyne mesta už bez ohňostroja zvykli.

Ohňostroj neorganizuje niekoľko rokov ani mesto Trnava, chce brať ohľad na domácich miláčikov.

Nitra nerobí ohňostroj už piaty rok s ohľadom na rozpočet mesta, pripravili ale tento rok diskotéku na námestí pre obyvateľov a návštevníkov.

Žilina pripravuje na námestí koncerty dvoch kapiel a dídžeja, ako súčasť osláv na privítanie Nového roka, ohňostroj neorganizuje už od roku 2021.

Určitú formu ohňostroja tento rok zorganizuje mesto Banská Bystrica, ktorá šou volá „pyromuzikálnou šou“ a bude aj s kultúrnym programom, zároveň mesto vyzvalo obyvateľov, aby od používania vlastnej pyrotechniky upustili.

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne