23.5 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Relácia RTVS Peniaze je najsledovanejšou ekonomickou reláciou na televíznom trhu

Najčítanejšie

RTVS má vo svojom portfóliu dve z trojice najsledovanejších ekonomických relácií na televíznom trhu. Suverénnym lídrom segmentu sú dlhodobo premiérové časti relácie Peniaze na Jednotke, ktorú si v jesennej sezóne 2023 pravidelne pozrelo viac ako 90.000 divákov.

Do prvej trojky najsledovanejších relácií venujúcich sa tejto téme sa dostali aj premiérové diely relácie Ekonomika :24 spravodajského okruhu RTVS :24. Nové témy ako s peniazmi narábať, ako ich zarobiť, investovať a vôbec – ako o ne neprísť, prinesú premiérové časti relácie od 28. januára, vždy v nedeľu po 13.30 h na Jednotke.

Trh s ekonomickými reláciami, určenými nielen pre odborného, ale najmä laického diváka, zažíva v posledných rokoch rozmach. Záujem o tieto relácie a nárast ich popularity súvisia s nestabilnou ekonomickou situáciou doma aj vo svete a s prirodzenou potrebou ľudí zvyšovať svoju finančnú gramotnosť. Energetická kríza, vysoká inflácia a vysoké sadzby na hypotékach sú najčastejšími témami finančných a ekonomických relácií.

Najsledovanejšou finančnou reláciou na slovenskom televíznom trhu je dlhodobo relácia Peniaze, ktorú RTVS vysiela v premiére na Jednotke vždy v nedeľu po 13.30 h. V jesennej sezóne roka 2023 dosahovala relácia priemernú sledovanosť 94.000 divákov, pričom šesťkrát sa jej dokonca podarilo prekonať hranicu 100.000 divákov.

Najlepší výsledok dosiahla v nedeľu 26. novembra, kedy ju sledovalo 133-tisíc divákov, s ratingom 2,9 % a trhovým podielom 10 % v cieľovej skupine 12+. Celkovo si reláciu Peniaze v roku 2023 aspoň na 3 minúty zaplo 1.416.000 divákov (30,8% z populácie 12+) a zaznamenala medziročný nárast sledovanosti v počte divákov aj v podiele na trhu

„Výsledky prieskumu nás veľmi tešia. Pozorne sledujeme, ktoré témy sú pre divákov atraktívne a týmto zisteniam prispôsobujeme skladbu relácie. V tomto roku u divákov najviac zarezonovali témy tvorby domáceho rozpočtu, financovania detí a ich potrieb, investovania v rôznych podobách či využívania peňažných aplikácií,“ hovorí Helena Tomková, moderátorka relácie Peniaze na Jednotke.

Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne