20.7 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Postupy mestskej časti Nové Mesto v prípade zvýšeného výskytu diviakov v interviláne

Najčítanejšie

Mestská časť Nové Mesto zverejnila na sociálnej sieti informáciu, že „ v poslednej dobe registruje problematickú situáciu s premnoženými diviakmi na Kramároch a Kolibe. V tejto súvislosti podniká príslušné kroky. Keďže ale miestny úrad nemá zákonné kompetencie zabezpečovať odlov diviakov, podnety postupuje na príslušné orgány.

Odlov ale nie je jediným riešením, ako vyriešiť to, že diviaky schádzajú do intravilánu mesta.

Kľúčovou príčinou premnoženia diviakov v Bratislave je množstvo zanedbaných a opustených pozemkov a záhrad na hranici mesta s lesom. Práve tu sa cez deň diviaky zdržiavajú, majú tu úkryt, pokoj a množstvo potravy z ovocných stromov. V noci potom schádzajú na sídlisko, kam ich láka pach odpadkov.

„Chceli by sme preto požiadať vlastníkov, aby celoročne udržiavali zeleň na svojich pozemkoch. Ak nebude dochádzať k pravidelnému koseniu a čisteniu týchto miest, diviaky budú mať stále miesto, kde sa uchýliť a problém bude možné len utlmiť, nikdy sa však naplno nevyrieši. Ak sa s diviakmi dostanete do styku, je dôležité nepribližovať sa a dať o sebe vedieť. Diviak je plaché zviera a utečie. Ak máte so sebou psíka, je potrebné držať ho na vôdzke,“ uviedla mestská časť.

Viac informácií nájdete > tu

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne