21.6 C
Bratislava
streda, 1. mája 2024

Staré Mesto pripravuje spustenie novej webovej stránky

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Matej Vagač informoval, že „už nejaký ten mesiac pracujú na novom webe pre mestskú časť. A bol najvyšší čas, aj na Staré Mesto bol už súčasný web trochu pristarý a už niekoľko rokov nie celkom vyhovujúci. Vyhrnuli si teda rukávy a pustili sa do prípravy nového:

Aký bude nový web Starého Mesta?

„Prehľadný a intuitívny – pri jeho tvorbe sme mysleli najmä na skúsenosť občanov a občianiek, ktorí potrebujú na mestskej časti niečo vybaviť.

Dobre prispôsobený aj na mobilné telefóny – táto možnosť nám na starom webe veľmi chýbala a keďže dnes všetko hľadáme prostredníctvom malých zariadení v ruke, nový web Starého Mesta musí s telefónmi a ich formátom obrazoviek fungovať na jednotku.

Odpovedajúci na všetky časté otázky – ušetríme vám tak čas, námahu a predídeme mnohým nedorozumeniam.

Jednoduchý a uprataný – menej je niekedy viac, pri weboch to platí niekoľkonásobne. Jasná a prehľadná štruktúra zabezpečí, že vždy budete vedieť, kde nájdete to, čo potrebujete.

Dostupný aj v anglickej verzii a v zobrazení pre slabozrakých.

A čo aplikácia Staré Mesto?

„S doterajším dodávateľom aplikácie Staré Mesto sme sa z rozpočtových dôvodov rozhodli nepokračovať v spolupráci, aplikácia teda už nie je aktualizovaná ani napĺňaná novinkami a aktualitami.

Nový web bude úplne kompatibilný s mobilnými telefónmi a riešime aj možnosti aplikácie.

Spolu s novým webom zavedieme aj newsletter – každé 2 týždne vám prídu novinky rovno do e-mailovej schránky, čo ocenia aj seniorky a seniori s obmedzenými smartphonovými schopnosťami.

Čo ďalšie chystáte?

„V priebehu roka plánujeme zaviesť nový systém na podnety s funkčným tiketovacím princípom, bude samozrejme plne integrovaný na našej novej webovej stránke a prípadne aj v aplikácii.

Umožní nám okamžite reagovať na každý podnet, automatizovane podnety posúvať na príslušné oddelenia, evidovať proces riešenia a viesť podstatné štatistiky.

Možnosť zarezervovať si konkrétny termín u referenta alebo referentky sme na stavebnom úrade spustili minulý rok a v budúcnosti plánujeme tento systém rozšíriť aj pre ďalšie oddelenia. Vašu rezerváciu si jednoducho a pohodlne budete môcť vyplniť priamo na novom webe.

Veríme, že novú webovú stránku www.staremesto.sk vám predstavíme už na jar 2024. Po jej spustení budeme zvedavo čakať na vašu spätnú väzbu a mnoho vecí ešte upravovať, preto vás vopred prosíme o trpezlivosť. Ďakujeme,“ uviedol Matej Vagač.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne