20.5 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Michal Vlček z Vajnor: Školstvo je oblasťou, na ktorej nám veľmi záleží a v ktorej sa podarilo urobiť množstvo projektov

Najčítanejšie

Michal Vlček starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory sa vyjadril k aktuálnej téme: „Školstvo je oblasťou, na ktorej nám veľmi záleží a v ktorej sa podarilo urobiť množstvo projektov a aj nad rámec toho, čo sme si na začiatku môjho pôsobenia predsavzali.

Chceme ho samozrejme rozvíjať, či už sa týka našej materskej a základnej školy, ale nie je to len o nich. Školstvo a vzdelávanie súvisia aj s inými aktivitami, kedy nadväzujeme spoluprácu s univerzitami, alebo napríklad zabezpečujeme aj vysokoškolské vzdelávanie pre našich seniorov.

Na ministerstve školstva som sa aj preto stretol spoločne s ďalšími zástupcami samosprávy na stretnutí s ministrom Tomášom Druckerom, kde sme hovorili o ďalšom smerovaní slovenského školstva.

Okrem iného sme hovorili aj o špecifikách financovania materských škôl v hlavnom meste, ich kapacitách, špecifikách platov učiteľov, bezpečnosti na školách, financovaní podporných opatrení a ďalších veciach, s ktorými sa stretávame aj pri školstve vo Vajnoroch.

My ako mestská časť sme za posledné roky vytvorili enormné úsilie, aby sme v maximálnej možnej miere vytvorili podmienky pre deti a pedagógov. Máme obnovenú základnú školu, modernú materskú škôlku, investovali sme do športovísk, či elektronických tabúľ. Veríme preto, že sa pridá aj štát a podmienky pre pedagógov a ich ohodnotenie začnú zodpovedať tomu, akou prioritou by vzdelanie pre našu budúcnosť malo byť,“ uviedol Michal Vlček.

Zdroj: FB/Michal Vlček – starosta Vajnor

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne