12 C
Bratislava
streda, 1. mája 2024

Niektoré ulice v Biskupiciach sa zmenili vďaka cestným pirátom na mimoriadne nebezpečné zóny

Najčítanejšie

Starosta bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice Roman Lamoš vyjadril svoje rozhorčenie nad dopravnou situáciou: „Veľmi ma hnevá, že niektoré ulice v Biskupiciach sa zmenili vďaka cestným pirátom na mimoriadne nebezpečné zóny. Podunajská, Kazanská, Krajinská… Niektorí vodiči si ich pomýlili s diaľnicou či autodrómom a doslova po nich lietajú.

A to už nehovorím o incidente z minulej soboty, kedy mladý vodič v stave ťažkej opitosti zrámoval na Podunajskej ulici niekoľko zaparkovaných áut. Nechcem radšej ani pomyslieť na to, čo ak by v tom čase práve išiel po chodníku človek…

Nech je toto tá povestná posledná kvapka v pohári trpezlivosti, v ktorom už reálne hrozí, že pretečie v podobe veľkého nešťastia. Musí sa to skončiť! Viem, akékoľvek bezpečnostné opatrenie je na tých, ktorí sa rozhodnú zahrávať sa s autom ako so zbraňou, zväčša prikrátke, ale v rámci možností treba urobiť maximum a zároveň veriť, že aspoň u niektorých z nich sa prebudí príčetnosť a zdravý rozum.

Najradšej by sme tie veci urobili sami a hneď, no spomínané cesty nepatria pod našu mestskú časť. Avšak tie šialené veci sa dejú u nás, a preto oslovím magistrát a dopravný inšpektorát a budeme sa baviť o konkrétnych opatreniach (a verím, že aj urgentných termínoch) na úsekoch, kde vodiči strácajú zábrany.

Či už to bude zníženie povolenej rýchlosti alebo osadenie spomaľovačov (ale takých, cez ktoré vodiči len tak nepreletia, ale reálne pred nimi budú nútení pribrzdiť). To sú veci, ktoré nestoja veľmi veľa, ale veľmi môžu pomôcť a veľa zachrániť. Taktiež požiadam políciu o častejšie kontroly na týchto cestách.

Bezpečnosť v Podunajské Biskupice je jedna z oblastí, na ktorej so svojím tímom od začiatku pracujeme. A bezpečné cesty sú neoddeliteľnou súčasťou tejto priority,“ povedal Roman Lamoš.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne