14.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Nové odborné školy v Podunajských Biskupiciach

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Podunajské Biskupice Roman Lamoš informuje: „Doslova v poslednej sekunde sme vykopli loptu z bránkovej čiary! Ešte v roku 2017 sa zapojila naša mestská časť do projektu nových odborných učební pre Základné školy Biskupická, Podzáhradná a Bieloruská. Získala od štátu grant, projekt však potom, žiaľ, zaspal… V takomto stave sme ho zdedili po mojom nástupe do funkcie starostu. A začal sa boj s časom.

Mali sme dve možnosti: vzdať to a peniaze vrátiť, alebo sa pokúsiť o malý zázrak. Zmieriť sa však dopredu s prehrou – to nemá môj tím vo svojej DNA. Vzali sme to pevne do rúk, dohnali zameškané a projekt sa podarilo zachrániť.

Žiaci z trojice našich škôl tak už môžu postupne využívať novučičké dielne, kde sa priučia mnohým praktickým zručnostiam, chemicko-fyzikálne laboratóriá, počítačové učebne či knižnicu. Samozrejme, všetko s potrebným vybavením a učebnými pomôckami. Ďalší dôležitý krok pre kvalitnejšie školstvo v Podunajských Biskupiciach,“ uviedol Roman Lamoš.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne