15.9 C
Bratislava
štvrtok, 2. mája 2024

Rozbieha sa druhá fáza modernizácie Vajnorskej radiály

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Nové Mesto Matúš Čupka informuje: „Rozbieha sa druhá fáza modernizácie Vajnorskej radiály. Dopravný podnik Bratislava začne s prácami už tento víkend.

Okrem opravy električkovej trate nás čaká aj modernizácia zastávok v úseku Kuchajda – Zlaté Piesky. Súčasťou realizácie bude aj modernizácia technológie križovatky ulíc Vajnorská a Bojnická, na ktorej pribudne preferencia pre vozidlá MHD.

Modernizácia električkovej dopravy na Vajnorskej radiále je nevyhnutná a som rád, že Hlavné mesto SR Bratislava a Dopravný podnik Bratislava pokračujú v obnove tejto významnej dopravnej tepny.

Nielen ako starosta, ale aj ako Novomešťan, oceňujem investície, ktoré hlavné mesto vyčleňuje na električkovú dopravu na Vajnorskej. Spoje na tejto trati využíva množstvo obyvateľov a obyvateliek Nového Mesta a cestujúcich, ktorí nimi dochádzajú za prácou.

Investícia je o to dôležitejšia, keďže sa ako mestská časť pripravujeme na rozvoj východnej časti územia, a je potrebné, aby sme v prvom rade mali na to prispôsobenú aj hromadnú dopravu.

Som veľmi rád, že počas trvania prác bude zabezpečené náhradné riešenie dopravy pre cestujúcich. To, čo všetci očakávame je, že na konci príbehu moderná trať zabezpečí rýchlejšie spojenie električkou medzi Zlatými Pieskami a mestom.

Ďakujem vopred za trpezlivosť nakoľko plánované obmedzenia sa budú týkať nie len cestujúcich v MHD, ale aj motoristov. Plán ukončenia prác je koniec júna,“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne