21.6 C
Bratislava
streda, 1. mája 2024

Ak im zaplatíte, namiesto dovolenky pri mori, budete sklamaní

Najčítanejšie

Polícia v Bratislavskom kraji informuje: „Aby si namiesto Vás neužívali dovolenku podvodníci, dávame Vám do pozornosti, že v najbližšom období môžu na sociálnych sieťach pôsobiť nasledovné portály – slnkomore.sk, toptours.sk, v-tours-international.com ponúkajúce lacné zájazdy a dovolenky, pri ktorých existuje dôvodné podozrenie, že ide o podvodné portály.

Okrem nich sa môžu opätovne ,,vrátiť na scénu“ v minulosti podvodné portály nazajazd.sk, kamideme.sk, dovolenka25.sk, travelsk.sk. Prostredníctvom portálu www.oddychuj.sk bolo na prelome rokov 2022/2023 podvedených viac ako sto Slovákov, ktorí prišli o tisíce eur.

Na sociálnych sieťach môžu pôsobiť aj iné podvodné portály ponúkajúce lacné zájazdy a dovolenky.

Medzi znaky podvodnej cestovnej kancelárie patrí:

  • neexistencia sídla kamennej prevádzky,
  • absencia poistenia proti úpadku,
  • neuvedenie telefonického kontaktu spoločnosti, prípadne ich zamestnanec pracuje z domu a nemá kontakt na spoločnosť

Podvodníci Vás taktiež môžu lákať aj na ponuky ,,práce z domu“, kde pracovnou náplňou je telefonická komunikácia spojená s objednávaním dovoleniek. Tieto ponuky najčastejšie prezentujú spoločnosti vykonávajúce trestnú činnosť v súvislosti s predajom podvodných dovoleniek.

Jedným zo znakov podvodného konania je, že zástupca spoločnosti komunikuje so záujemcom o prácu výhradne prostredníctvom emailovej pošty.

Buďte preto opatrní, nakoľko vykonávaním tejto práce môžete napomôcť k páchaniu trestnej činnosti,“ uviedla Polícia SR.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne