22 C
Bratislava
sobota, 11. mája 2024

V Rači sa uskutočnili tradičné bežecké preteky Račiansky Polmaratón a Račianska desiatka

Najčítanejšie

V sobotu 27. apríla sa uskutočnil už 13. ročník bežeckého podujatia Račiansky Polmaratón a Račianska desiatka, medzi bežcami bol aj račiansky poslanec Michal Feik a račiansky starosta.

Štart a cieľ bol v športovom areáli Tbiliská v Rači. Polmaratónisti najprv odkrúžlili štyri kolá po ovále a vybehli na trať, otočka a občerstvenie boli na trati za kaplnkou vo Svätom Jure. Pretekári absolvovali dve kolá.

Bežci Račianskej desiatky vybehli hneď na trať a otočku aj občerstvenie mali na rovnakom mieste ako polmaratónisti, šli ale len jedno kolo.

Račiansku desiatku odštartoval vicestarosta Róbert Pajdlhauser o 10-tej hodine výstrelom z expanznej pištole. Krátke video z podujatia si môžete pozrieť > TU.

V Račianskej desiatke v kategórii muži do 39 rokov zvíťazil s časom 0:35:14 Matej Macháček z Triax Bratislava so štartovným číslom 264, v kategórii žien do 39 rokov zvíťazila Kristína Doricová z klubu ŠKP Bratislava s časom 00:41:44 so štartovným číslom 133.

V Račianskom Polmaratóne v kategórii muži do 39 rokov zvíťazil s časom 01:20:07 Matej Macho z Tri2Fly so štartovným číslom 38, v kategórii žien do 39 rokov zvíťazila Dominika Bednáriková z klubu Slovnaft s časom 01:27:39 a štartovným číslom 1.

Organizátorom podujatia bola MČ Rača a partnermi podujatia Pivovar U Ábela, spoločnosti Triax, Vitalos, Rínok Rača, St. Nicolaus (Budiš), Karireal Slovakia (Škoda), Račiansky vinohradnícky spolok, Nutrition Club, Greenway, Red Bull, Ewopharma (Revalid), Biela Perla, Tesco, Engie, Slovenská Grafia, portál Trenujeme.sk a spoločnosť Miele.

Kompletnú výsledkovú listinu nájdete na stránke sportsofttiming.sk.

Viac článkov o mestskej časti Rača nájdete na Račianskom Večerníku.

Pozrite si video mapu bežeckej trate:

autor foto a videa: Marián Luha, Račiansky Večerník
Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne