22.8 C
Bratislava
streda, 15. mája 2024

Dobrovoľní hasiči z Rače reprezentovali obyvateľov Rače na súťaži Železný hasič v obci Lúky

Najčítanejšie

Milan Olenočin z DHZ Bratislava-Rača v nedeľu 28. apríla 2024 reprezentoval Račanov na 6. ročníku súťaže Železný hasič 2024 v obci Lúky, kde prešiel záťažovú trasu za úctyhodných 6 minút a 24 sekúnd. Tento rok oslávi svoje 62. narodeniny a do roku 2023 bol jedným z najaktívnejších členov DHZ/DHZO Bratislava-Rača.

Na súťaži ho v nedeľu sprevádzali dvaja členovia z DHZ Bratislava-Rača, ale aj ostatní prítomní. V súťaži si tento najstarší, 61 ročný hasič, oproti minulej súťaži v Žarnovici zlepšil svoj osobný čas až o 2 minúty.

„Je to skvelý pocit, s čím som vôbec nepočítal. V Žarnovici som bol vôbec prvý krát v živote na takomto type súťaže, nedal som si totiž kategóriu šport, ale strong, v zásahovom obleku spolu s ADP. Určite je to iné, ako na súťaži v hasičskom útoku. Na Železnom hasičovi dávate zo seba všetku silu ako na vážnom zásahu mimoriadnej udalosti. Som rád časovému zlepšeniu a na budúci týždeň, kedy sa idem zúčastniť Železného hasiča u našich susedov v ČR, verím že bude čas opäť o niečo lepší. Samozrejme už nepôjdem za DHZ Bratislava-Rača sám,“ uviedol pre Račiansky Večerník Milan Olenočin z o.z. DHZ Bratislava-Rača a doplnil: „Čo sa týka súťaží, bude ich určite viac a budem sa snažiť sa zúčastniť každej jednej, ak mi to zdravie dovolí“.

„Naša činnosť sa teraz točí najviac okolo zabezpečovania rôznych kultúrno-spoločenských a športových podujatí. Zároveň nás čakajú kurzy, školenia, cvičenia. Pokiaľ nás oslovia občania s pomocou, ako sú padnuté konáre, stromy, odstránenie bodavého hmyzu, teraz najnovšie aj sršňa ázijského, tak sme pripravení a radi pomôžeme. Zároveň sa venujeme aj preventívno-výchovnej činnosti, teda nás čakajú rôzne prezentácie na ZŠ, MŠ, DSS,“ uviedla pre Račiansky Večerník Daniela Olenočinová, veliteľka a podpredsedníčka o.z. DHZ Bratislava-Rača a doplnila: „Ale najskôr si uctíme nášho patróna sv. Floriána a to dňa 5. mája 2024 o 10:00 h na ulici Pri Vinohradoch v Rači pri soche sv. Floriána, ako každý rok“.

Viac článkov o mestskej časti Rača nájdete na Račianskom Večerníku.

 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne