11.6 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

RTVS: Rádio_FM rozdalo ceny Radio_Head Awards!!!

Najčítanejšie

mini banner-rtvs-radio head-awards 2012

V nedeľu 3. marca 2013 sa v bratislavskom Majestic Music Clube už po piatykrát udeľovali prestížne ceny Radio_Head Awards. Na podujatí sa predstavil aj nový šéfdramaturg Rádia_FM Maroš Hečko známy ako scenárista, skladateľ, hudobník, producent, filmár a tiež dlhoročný spolupracovník Rádia_FM.

Hudobné ceny Rádia_FM si rozdelili Vec, Billy Barman či Puding pani Elvisovej. Vec, ktorý nomináciám kraľoval, nakoniec získal dve sošky, a to v kategóriách Hip Hop / Rap / RnB a hlavnej kategórii Album roka.

Singlom roka sa stala Strmá voda kapely Billy Barman, cenu Najlepšia koncertná kapela / Interpret roka si opäť odniesli Puding pani Elvisovej. Nováčikom roka sa stala superskupina Zlokot, v ktorej sa stretli rapper Lyrik, Stanka Apfelová z Got Blue Balls, Erik „Losos“ Horák a Michal Lašán z kapely Noisecut.

V žánrových kategóriách okrem Veca bodovali aj Pressburger Klezmer Band, ktorí si odniesli cenu za nahrávku Tants Mit Mir v žánri World Music / Folk, najlepší Elektronický album nahral Ink Midget, ktorý cenu získal vďaka prvotine Re-Leave. V kategórii Hard and Heavy bodovali košickí Obliterate vďaka albumu Superboring.

Cenu za prínos do hudby udelili in memoriam speváčke a výtvarníčke Bety K. Majerníkovej.

Udeľovanie cien, ktoré naživo odvysielalo Rádio_FM a v živom streame sprostredkovalo aj cez svoj oficiálny web, vystúpeniami spestrili Para, Swan Bride, Karpatské chrbáty, Zlokot či Vec. Kapela Korben Dallas okrem spolupráce s Vecom vystúpila aj s duom Longital, s ktorým prerobila skladbu Noisecut – Míňajú ma dni. V špeciálnej spolupráci sa predstavili aj skupiny Walter Schnitzelsson a Purist. O prekvapivé vystúpenie sa postarala aj niekdajšia kapela The Uniques, ktorá sa na Radio_Head Awards predstavila pod novým názvom Nvmeri.

rtvs-radio-head-awards_banner_na_titulku

Prehľad víťazov podľa kategórií

Album roka 2012

Vec – Stereo farbo slepo

Sigel roka 2012

Billy Barman – Strmá voda

Nováčik roka 2012

Zlokot

Koncertná kapela / interpret roka 2012

Puding pani Elvisovej

Elektronika

Ink Midget – Re-Leave

Hard & Heavy

Obliterate – Superboring

Hip hop / Rap / R’n’B

Vec – Stereo farbo slepo

World Music

Pressburger Klezmer Band – Tants Mit Mir

Album roka 2012 / Cena kritikov

Tomáš Sloboda & Sounds Like This – Chobotnica

Ocenenie za prínos do hudby

Bety K. Majerníková

Informácie pre portál masmediálne.info poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy, www.rtvs.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne