4 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

V rámci európskej internetovej ekonomiky je možné vytvoriť 1,5 milióna pracovných miest

Najčítanejšie

iab_slovakia_mini_banner


Štúdia Vlerick Business School  odhaľuje potenciálnu podporu v európskej zamestnanosti a raste

Brusel 20 Február 2013 – Nová štúdia publikovaná Vlerick Business School a vykonávaná za pomoci IAB Europe ukázala, že Európa ma potenciál na vytvorenie ďalších 1,5 milióna pracovných miest v EÚ v digitálnej oblasti.

Štúdia, ktorá nesie názov ‚Online Jobs Boosting Europe’s Competitiveness‘, zistila, že poskytovatelia internetových služieb a digitálna reklama tvoria významnú časť internetového sektora v EÚ, čo je v súlade s predchádzajúcimi štúdiami spoločnosti McKinsey, ktoré dospely k záveru, že digitálna reklama generuje značný spotrebiteľský zisk – poskytuje online služby v hodnote 69 miliárd eur, medzi ktoré patrí email, online videá a sociálne siete.

Hlavné zistenia v štúdií Vlerick ukazujú na vplyv internetového sektora na rast HDP – najmä vo Veľkej Británií, Švédsku, Nemecku, Francúzsku a Taliansku – kde internet priamo prispieva na HDP medzi 1,7% až 6,3%.

Celú štúdiu ‚Online Jobs Boosting Europe’s Competitiveness‘ si môžete stiahnuť tu.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne