6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Kultúrne Centrum Dunaj_Program: 1-7.4.2013

Najčítanejšie

KC Dunaj-Mrtva nevesta
2.4. (ut) 19.30 Bioscop: Mŕtva nevesta Tima Burtona (Corpse Bride, VB/USA, 2005) kino (3 € na mieste / sála)

Mŕtva nevesta (Corpse Bride), animovaný film, réžia: Tim Burton, USA, 2005, 77 min.

Animovaný hororový príbeh veľkej lásky sa odohráva vo viktoriánskej dedinke 19. storočia. Mladík Viktor je nešťastnou náhodou vtiahnutý do podsvetia, kde sa má oženiť s tajomnou mŕtvou nevestou. Jeho pravá nevesta Viktoria na neho medzitým čaká v skutočnom svete. Hoci je Krajina mŕtvych svojráznejšia a zaujímavejšia než Krajina živých, Viktor zistí, že nie je nič na svete, čo by ho mohlo oddeliť od jeho skutočnej a pravej lásky… Bábkoví protagonisti Burtonovho romantického „čierneho“ filmu, ovplyvneného gotickými románmi, sa podobajú hercom, ktorí ich nahovorili (Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Emily Watson, Christopher Lee).

Oficiálna stránka filmu

Info o filme

Mŕtva nevesta na IMDb. 

http://www.facebook.com/events/353420964768302/

 

3.4. (st) 12.00 Tu a teraz: Ivana Oroszová + Peter Sulo maľba naživo (vstup voľný / bar)

Ivana Oroszová a Peter Sulo, autori výstavy „Záhrada Rozkoše“, ktorá bude prebiehať v Galérii Dunaj˜, budú v priamom prenose skrášľovať barový priestor.

O kvalitný hudobný program sa bude starať DJ Warnabrotha.

3.4. (st) 17.30→19.00 Jazyková kaviareň stretnutie (vstup voľný / bar)

Stretnutie záujemcov o rozhovor v cudzích jazykoch sa koná každú prvú stredu v mesiaci. Radi hovoríte nejakým cudzím jazykom? V príjemnom prostredí sa môžete porozprávať po bulharsky alebo v inom jazyku s predstaviteľom z niektorého zo zahraničných kultúrnych inštitútov v Bratislave a tak si precvičovať jazykové schopnosti.

3.4. (st) 19.00 Vernisáž výstavy Záhrada rozkoše vernisáž (vstup na pozvánky / Galéria Dunaj˜)

Vernisáž predajnej výstavy obrazov mladých slovenských autorov Ivany Oroszovej a Petra Sula z názvom „Záhrada rozkoše“. Výstava potrvá do 26. 4. 2013.

KC DUnaj-Prezburg klezmer band
4.4. (št) 19.00 Jazykuchyňa: Pressburger Klezmer Band + Botošovci koncert party (2 € na mieste / sála+bar)

Jazykuchyňa predstavuje: Pressburger Klezmer Band a Barbora & Eugen Botošovci Záverečná party Jazykuchyne. Ukončenie druhého turnusu maďarčiny, hebrejčiny a rómčiny, spojené s odovzdávaním diplomov a koncertom Klezmer bandu a Barbory a Eugena Botošovcov. Počas večera prebehne aj kurz maďarských a hebrejských tancov.

After: Bocca (súčasná maďarská tanečná hudba)

 

 

 

KC DUNAJ-Inspire party
5.4. (pi) 21.00 Inspire párty: Ink Midget + Stratasoul + Stroon party (5 € na mieste/ sála+bar)

Nové číslo Inspire magazínu je na svete! Oslávme to! Hlavnou témou čísla je „Progress“. Práve ten spája umelcov, ktorí vystúpia počas tohto večera. O skvelú atmosféru sa za DJským pultom postará multižánorový DJ, producent a interpret Ink Midget. Ďalej sa predstaví Stratasoul, ktorý nedávno vydal svoje debutové EP Luvly Isles. Napokon sa za DJský pult postaví Stroon, v ktorého eklektickom výbere sa objaví (takmer) každý žáner súčasnej klubovej hudby. Tešiť sa môžete na zaujímavú projekciu od VJ Oliq.

Ink Midget (DJ set)
Hudobný producent a interpret sa predstaví za DJským pultom. V roku 2011 vydal svoje debutové split EP spolu s Pjoni, ktoré vyšlo digitálne aj na vinyle. Pozornosť si získalo vďaka nekonvenčnému poňatiu žánrov a subžánrov.

Stratasoul (Live act)
Slovenský DJ a producent Dalibor Hriadel vytvára vlastné tracky a DJ sety, ktoré sa nachádzajú na rozmedzí hip hopu a bass music. Nedávno vydal svoje debutové EP Luvly Isles. V rámci Radio Head Award 2012 získal nomináciu v sekcii Hip Hop/Rap/R’n’B.

Stroon (DJ set)
Dalibor Kocián sa venuje hudbe na všetkých frontoch. Často koncertuje so skupinou Puding Pani Elvisovej, akusticky hráva s Longital, je členom improvizačného orchestra Musica Falsa et Ficta. Na konte má už tri EP (Ruine Noire, Smithereens, Triple

 

KC Dunaj-Secret walls
6.4. (so) 21.00 Secret Walls x Slovakia party (3 € na mieste/ sála+bar)

6. apríla sa uskutoční exhibičný súboj na zahájenie ďalšieho ročníka ilustrátorskej súťaže Secret Walls x Slovakia. Jej prví ročník v tom čase pod značkou Secret Wars na Slovensku v rokoch 2011-2012 predstavil 16 ilustrátorov v dvoch desiatkach umeleckých podujatí.

Za Maďarsko sa predstaví Coloured Effects Crew (Fat Heat, BreakOne a Mr Zero) trojica umelcov ktorá pôsobí na poly streetartu, malby a grafického designu. Snáď ako prvý zástupcovia umenia z ulíc vystavovali v Maďarskej národnej galerii v Budapešti. Niektorý z nich sú viac známi svojou farebnou graffiti tvorbou než prácou s čiernou a bielou. „Je to pre nás velká výzva, malovať len čiernou farbou bez náčrtkov a len za 90 minút je pecka, už sa neviem dočkať“ hovorí Fat Heat.

Za Českú republiku predstavia svoj fantastický svet Tomski&Polanski doplnený o komiksovú planétu LazyBastarda. Duo Tomski & Polanski vzniklo po skončení súťaže Secret Wars Česko kde sa Illastration a Luke Tomski stretli vo vyraďovacom súboji. LazyBastard bol ďalším účastníkom SW Česko a odvtedy sú všetci traja dobrými kamošmi.

V priestoroch postavíme doteraz najväčšiu stenu a nové Secret Inštalácie. Hudobne budú večierok sprevádzať tradične DJ Wosa a DJ Hlavolam.

Špeciálnym hosťom tohoto podujatia je Dj a hudobný producent z Británie Jon Kennedy. Jeho spolupráca s hviezdami ako Bonobo či Quantic a Barclay James Harvest rozšírila jeho hudbu do všetkých kútov sveta od Číny, Lybanonu, Japonska až po Moskvu. Jon dodnes vydal 6 LP-čok pod najlepšími undergroundovými labelami v UK ako sú Tru Thoughts Recordings alebo Grand Central Records.

Linky na súťažiacich:
http://tomskipolanski.com/
http://lazybastard.cz/
http://fatheat.hu/
http://www.flickr.com/photos/mrzero_cfs/
http://www.flickr.com/photos/breakone/

Jon Kennedy: http://www.jonkennedy.co.uk/

Secret Walls Finale SK: http://vimeo.com/42763318

7.4. (ne) 18.00 iHRYsko v Dunaji spoločenské hry (1 € na mieste / bar)


Obľúbený večer spoločenských hier sa rozrastá priestorovo i ponukou hier na výber. Príďte sa zahrať a zabaviť!

Každú druhú nedeľu prináša iHRYsko do KC Dunaj mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. Od februára rozširujeme herné priestory o galériu a zvyšujeme počet inštruktorov, ktorí vám poradia s výberom hry a vysvetlia pravidlá. Po roku využívania už opotrebované hry v stálej ponuke vymieňame za nové a každé iHRYsko bude tiež k dispozícii minimálne jedna herná novinka.

Príďte si užiť zábavný večer s hrami ako Dixit, Carcassone, Dobble, Slovenský a český film, Activity, Kaleidoskop, Adios Amigos, 7 Divov sveta, Timeline, Bylo nebylo, Duch!, Jungle Speed, Heckmeck – červíky na grile a mnohými inými.

Zdroj: www.kcdunaj.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne