5.1 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

SuperTV – nová éra SuperStar aj na internete!

Najčítanejšie

SuperStar - foto

Televízia Markíza ako prvá na Slovensku prináša na trh trend nazývaný social TV. V nedeľu 14. apríla 2013 spustila pod značkou SuperTV na adrese supertv.markiza.sk samostatnú online platformu na podporu novej éry speváckej súťaže SuperStar.

SuperTV v rámci jedného systému integruje online vysielanie, sociálne služby a umožňuje divákom vstupovať do konverzácie v reálnom čase.

SUPER TV-banner_na_titulku

Súčasťou projektu je samostatný program SuperTV zaCOOLisie, ktorý divákov prevedie celým priamym prenosom SuperStar bez prestávky. Mapuje dianie v zákulisí a prináša exkluzívny obsah iba pre návštevníkov SuperTV. Napriek tomu, že išlo o pilotné vysielanie, dosiahlo v priebehu nedeľného večera návštevnosť viac než 5 000 reálnych užívateľov. Od stredy bude jeho zostrih dostupný aj v online archíve priamo na stránke SuperTV.

Moderátorom a ústrednou tvárou SuperTV je Michal Sabo, ktorý sprevádza aj ranným vysielaním rádia Europa 2. Produkčne projekt zastrešuje Rado Kafka a jeho administrátorkou je web promotion manažérka TV Markíza Lujza Bubánová.

Super tv-Michal Sabo

Stránky SuperTV sú vytvorené v najmodernejšom programovacom jazyku a prispôsobené najpoužívanejším internetovým prehliadačom (Internet Explorer 8+, Chrome, Firefox, Safari) na platformách Windows a Mac OS X. Systém umožňuje synchronizáciu dát medzi užívateľmi v reálnom čase a je schopný v sekunde reagovať na nárast počtu užívateľov. Platforma je funkčne podobná službe Google Docs.

Dizajn SuperTV je moderný a pútavý, pričom korešponduje s už existujúcou internetovou stránkou SuperStar. Web má niekoľko módov v závislosti od toho, či práve prebieha živé vysielanie. Synchronizáciu ich prepínania zabezpečuje administrátor, ktorý zároveň môže v reálnom čase riadiť všetko, čo diváci uvidia.

Prostredníctvom aplikácie Chute dokáže SuperTV pomocou hashtagov sociálnych sietí Twitter a Instagram sústreďovať užívateľmi generovaný obsah na jednom mieste, pričom je okamžite možné ho komentovať či zdieľať.

Spustením projektu TV Markíza reaguje na rastúci trend používania internetu (PC, tablet, smartfón) počas pozerania televízie, nazývaný „second screen experience“. Rozvinutý je najmä na zahraničných trhoch, mimoriadne úspešné social TV aktivity sprevádzali napríklad tohtoročný  americký Super Bowl či vlaňajšiu letnú olympiádu v Londýne.

PR oddelenie TV Markíza

Ďalšie články

Aktuálne