12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Bratislava 21.4.2013 – Prešporok za čias Márie Terézie

Najčítanejšie

 Spoznajte zaujímavosti spojené so životom a vládnutím významnej panovníčky! Už najbližšiu nedeľu – 21. apríla o 14.00 sa uskutoční ďalšia z cyklu bezplatných prehliadok v rámci projektu Poznaj Staré Mesto, ktorý organizuje mestská časť Staré Mesto v spolupráci s Nadáciou VÚB. Prehliadka na tému Prešporok a Mária Terézia je súčasťou víkendového programu Dni samosprávy Starého Mesta. Sprevádzať bude Helena Navrátilová.

Stare Mesto-Misik-Krasa Stareho Mesta
autor fotografie: Rasťo Mišík

„Pozrieme si paláce uhorskej šľachty, ktorá sa tu v období panovania Márie Terézie veľmi rada zdržovala, prejdeme sa po Panskej, Ventúrskej ulici. Nevynecháme ani Dóm sv. Martina, kde bola panovníčka korunovaná a zavítame aj na Kapitulskú ulicu,“ uviedla Helena Navrátilová. Prehliadku začíname na Hlavnom námestí.

„Uplynulú nedeľu sa uskutočnila prehliadka na tému Bratislavské Korzo a bola som veľmi milo prekvapená veľkým záujmom a množstvom ľudí, ktorí si prišli vypočuť zaujímavé rozprávanie pani Navrátilovej. Aj to je pre mňa dôkazom toho, že tento projekt má zmysel, ľudia sa chcú dozvedieť viac o histórií našej metropoly a Starého Mesta,“ uviedla starostka Starého Mesta Táňa Rosová.

Najbližšie plánované prehliadky:

5.5.        Bratislavskí kati (14.00 hod., Hlavné námestie)
19.5.      Dunajské nábrežie (14.00 hod, Hlavné námestie)
9.6.        Slávni návštevníci a obyvatelia Bratislavy (14.00 hod., Hlavné námestie)
23.6.      Záhrada Grassalkovichovho paláca a Námestie slobody (14.00 hod., Hodžovo námestie)

 

Tomáš HALÁN
hovorca

Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
www.staremesto.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne