7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

150. predstavenie Nabucca v Opere SND

Najčítanejšie

SND-Nabucco_banner_na_titulkuBravúrna opera Nabucco v réžii Zuzany Gilhuus vstúpi na jeseň do pätnástej divadelnej sezóny a tomuto míľniku bude predchádzať ešte jeden, ktorý potvrdí mimoriadny úspech u publika. Naša prvá operná scéna totiž na budúci pondelok 13. mája 2013 o 19.00 h v historickej budove SND uvedie 150. predstavenie pôsobivej verdiovky, ktorá si len za uplynulých päť rokov podmanila vyše 20-tisíc divákov.

Na 150. repríze Nabucca vkročí na javisko v hlavnej úlohe babylonského kráľa barytonista Sergej Tolstov, v role jeho domnelej prvorodenej dcéry Abigail sopranistka Luise Hudson a postavy hebrejského veľkňaza Zachariáša sa zhostí basista Peter Mikuláš. Zárukou skvelých speváckych výkonov tiež budú mezzosopranistka Denisa Hamarová i basista Juraj Peter. Diváci sa môžu tešiť na tradične silné zborové výstupy, ktoré umocňujú kvalitný umelecký zážitok tohto zhudobneného biblického príbehu Starého zákona.

Jeden z klenotov majstra zo Sant’Agaty dosiahol kasový úspech v Opere SND aj v predchádzajúcej úprave Ericha Geiera, ktorá bola súčasťou repertoáru Slovenského národného divadla takmer tri desaťročia, počas ktorých Nabucca uviedli celkovo úctyhodných 420-krát.

Posledné vstupenky na výnimočné predstavenie opery Nabucco sú v predaji on-line z pohodlia domova prostredníctvom portálu navstevnik.sk, ako aj v pokladniciach SND, kde naši pracovníci ochotne poskytnú bližšie informácie, ktoré sa môžu diváci dozvedieť aj na infolinke Slovenského národného divadla: +421 2 204 72 297.

Zdroj: SND

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne