7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

OWL: Ilustrátorka Simona Čechová

Najčítanejšie

logo

Vitajte. Owl je ilustračná agentúra so sídlom v Bratislave. Zastupujeme vizuálnych umelcov, máme radi čokoládu a snažíme sa priniesť viac ilustrácií do našich životov. Dnes Vám predstavíme ďalšieho autora:

OWL-Simona Cechova

Simona je ilustrátorka s výnimočným citom pre detail, ktorá vládne papieru a jeho textúre svojimi ceruzkami. Výsledkom je bohatý základ ilustrácie, ktorú osvieži na počítači a doplní o digitálne elementy.

Medzi tvojími ilustráciami sme si všimli aj líšku s laserovými očami. Aké je tajomstvo tvojích surreálnych ilustrácií?

Ak sa jedná o namieru šitú ilustráciu, tak si väčšinou píšem na papier slová relevantné k téme. Inak kreslím ako cítim, celý proces je veľmi intuitívny, páči sa mi predstava, že čokoľvek čo mám v hlave, sa môže stať skutočným, keď to nakreslím. Napríklad líška s laserovými očami. Vždy som rada kreslila veci odtrhnuté od reality. Túto konkrétnu ilustráciu líšky má na svedomí skupina Dva. Asi to bude znieť ako klišé, ale hudba je jeden zo zdrojov mojich inšpirácii. Ich hudba je veľmi podivná a hravá, texty majú vo vymyslenom jazyku, sami o sebe hovoria, že hrajú folklór neexistujúcich národov. Táto ilustrácia bola kreslená, keď som žila ich hudbou naplno. Myslím, že ma v mojej tvorbe veľmi ovplyvnili.

Jej portfólio si môžete pozrieť tu


Petra Kemková

OWL

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne