7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Výber z kníh na tento týždeň: Mercedes-Benz a autá, ktoré stoja za to…

Najčítanejšie

KNIHY, AUTOMOBILY

Slovart-Mercedes-Benz.jpeg
Mercedes-Benz  – Alessandro Sannia

Zostrojenie prvého automobilu na svete v roku 1885 je najväčším, ale zďaleka nie jediným úspechom nemeckej automobilky Daimler AG. Viac než 80-tisíc patentov, legendárne 300SL Gullwing či SLR McLaren, ale aj prísne kritériá bezpečnosti majú veľkú zásluhu na renomé tohto výrobcu luxusných áut. Históriu značky Mercedes-Benz, ktorú podľa emblému trojcípej hviezdy pozná celý svet, približuje aj 200 farebných fotografií.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

Slovart-501 aut
501 áut, ktoré stoja za to

Kniha podáva fascinujúci príbeh mimoriadnej evolúcie motorových vozidiel a vyzdvihuje niektoré z najikonickejších, aké sa kedy vyrobili. Nájdete v nej autá všetkých druhov, tvarov a veľkostí z celého sveta – od drobných mikroautíčok po gigantické monštrá, od impozantných sedanov po postmoderné konceptuálne prototypy, od takmer nezohnateľných rarít ako je exotické Bugatti Royale až po modely vyrábané v miliónoch kusov, ku ktorým patrí Fiat 124, od nádherných nepodarkov typu Cord 810 po nesmierne úspešný Triumph TR6. Sú to autá, v ktorých by sme všetci veľmi radi jazdili, keby sme mali toľko šťastia a dostali tú možnosť.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

 

Slovart-Oxford-ilustrovany slovnik
Oxford – Ilustrovaný anglický výkladový slovník


Oxfordský slovník je spoľahlivý a prehľadný anglický výkladový slovník, ktorý ponúka jedinečné spojenie overených definícií a ozrejmujúcich ilustrácií. Nájdete v ňom 187 000 jasných a presných definícií hesiel, ktoré pokrývajú všeobecnú slovnú zásobu, ako aj množstvo odborných, technických, knižných a historických termínov či nových slov a fráz; 4 500 starostlivo vybratých obrázkov, ktoré dokonale dopĺňajú slovné definície a uľahčujú ich porozumenie a 600 pútavých ilustračných panelov, ponúkajúcich detailnejšie informácie o mnohých témach – od vedy a techniky až po prírodovedu, umenie a hudbu.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovartu: tu

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: “Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh”

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne