7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Matthias Settele bol vymenovaný za nového generálneho riaditeľa TV Markíza

Najčítanejšie

Central European Media Enterprises Ltd. “CME“ – dnes oznámila, že Matthias Settele nahradí Zuzanu Ťapákovú na pozícii generálneho riaditeľa TV Markíza v Slovenskej republike. 

“Som rád, že v osobe Matthiasa získavame skúseného profesionála, ktorý povedie spoločnosť v týchto kritických časoch na trhu, ktorý považujeme za jeden z kľúčových,” povedal Christoph Mainusch, výkonný riaditeľ CME. “Veríme, že Matthiasove bohaté skúsenosti z oblasti televízneho vysielania a produkcie budú pre nás prínosom. Rád by som taktiež poďakoval Zuzane za roky strávené v TV Markíza.”

“Teším sa na riadenie tímu na Slovensku a som rád, že budem súčasťou  úspechu Markízy a prispejem k rozvoju staníc a značiek naprieč všetkými médiami,” reagoval Settele.

TV Markiza-Matthias Settele
Matthias Settele, nový generálny riaditeľ TV Markíza

Matthias Settele pred nástupom do CME zastával pozíciu generálneho manažéra v spoločnosti Turner Nordic a Baltic a pôsobil ako senior konzultant pre rakúsku verejnoprávnu televíziu ORF. Taktiež bol televíznym a produkčným konzultantom pre viaceré medzinárodné televízne skupiny  vrátane  RTL Group, MTG/Viasat group a Turner Broadcasting International, ako aj televízne stanice, produkčné spoločnosti a univerzity v rámci Európy. Pred začiatkom dráhy konzultanta pracoval ako Senior Vice Prezident pre obchodné záležitosti pre spoločnosť RTL v Nemecku.

O CME
CME mediálna a produkčná spoločnosť prevádzkujúca popredné spoločnosti v rámci na šiestich stredo a východo euróspkych trhov   s celkovou populáciou približne 50 miliónov ľudí. CME prevádzkuje televízne stanice  v Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady and Ring.bg), Chorvátsku (Nova TV, Doma, Nova World and Mini TV), v Českej republike (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smichov, Telka and MTV Czech), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chisinau and Acasa Moldova),  Slovensku (TV Markíza, Doma, Dajto and Fooor), a Slovinsku (POP TV, Kanal A, BRIO, OTO and KINO). CME taktiež prevádzkuje Voyo, audiovizuálnu on-demand službu. CME je obchodovateľná na NASDAQ Global Select Market a pražskej burze cenných pod symbolom“CETV”.

Mark Kobal
Zdroj správy a fotografie pána Matthiasa Settele: Central European Media Enterprises 

Na fotografii hore: v strede Zuzana Ťapáková na Dni otvorených dverí – DOD 2013 v TV

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne