2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

kampaň: Prvý reklamný sitkom má Orange – od agentúry Wiktor Leo Burnett

Najčítanejšie

Na začiatku leta bol brief. Vychádzal z premisy, že mať paušál, internet aj televíziu pohromade od jedného operátora, je výhodnejšie pre rodinu. Propozícia bola teda jasná: Veci fungujú, ak sú pekne pokope.

Keďže však nemalo ísť o jeden TV spot, ale o dlhodobý koncept, hľadali sme pre Orange ideu, ktorá by dokázala rásť spolu s nami a meniacimi sa požiadavkami klienta.

Pre inšpiráciu sme nemuseli ísť ďaleko. Ale ako to už s dobrými nápadmi býva, stačilo na to prísť: sitkom! Ideálna forma, ktorá vám dovoľuje reagovať na rôzne zadania, neomrzí ani za rok, ba čo viac, má ambíciu pobaviť!

Nachystáme skripty a hneď lovíme v režisérskych vodách a všetci sa zhodneme, že najlepšou voľbou je pán Karol Vosátko, mimochodom, veľký fanúšik seriálu Ženatý so záväzkami. Ďalej herci. Sú to práve oni, kto veľakrát rozhodne o živote a smrti sitkomu. A keďže my chceme, aby náš sitkom žil dlho a šťastne, angažovali sme tých najlepších.

Keď už je prvá séria uvarená, sedíme v strižni a hútame, čo nám tam ešte chýba… Strihová skladba funguje, pointa je jasná, herci hrajú… Smiech! Kvíkavý, explodujúci, chichúňavý či tzv. osamelý jazdec, ktorý sa smeje zásadne vtedy, keď je zvyšok publika ticho. Šup ich tam! Ale s mierou, aj tu platí pravidlo: menej je viac.

Každá reklama a každý sitkom je alchýmia a ako jednotlivé zložky namiešate, rozhoduje o všetkom. A keďže priebežné výsledky kampane boli veľmi pozitívne, natočili sme si s našou rodinou ďalšie dva spoty.

Jana Machačková

Account Manager Wiktor Leo Burnett

 

 

Pozrite si aj spoty, ktoré koncept otvárali.

Zdroj: Wiktor Leo Burnett

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne