Bývalý moderátor rádia Viva Metropol Jaro Kurpel spustil JOKe.tivi

Jaro Okraj Kurpel sa už niekoľko rokov pohybuje v slovenskom rozhlasovom prostredí, pôsobil ako moderátor vo Fun rádiu, neskôr v rádiu Hey a napokon aj v rádiu Viva Metropol. Aktuálne sa venuje práci v SME.sk a založil si vlog pod názvom JOKe.tivi. Zisťovali sme aké má plány.

Prečo JOKe.tivi? Ako vznikol názov?

Youtube si čoraz viac získava svojich divákov. Aj na Slovensku. Stále je však vnímaný ako zábavka pre mladšie ročníky. A tak som si povedal, že to otestujem. Už pred tým som na youtube zavesil nejaké to video, ale pred asi polrokom som sa rozhodol, že to vezmem pekne od podlahy a založil som si vlastný kanál JOKe.tivi. Názov vznikol z prvých písmen môjho mena Jaro Okraj (prezývka, ktorú mi vymyslela kamarátka a je to vlastne Jarko odzadu) Kurpel. Potom už stačilo pridať písmeno „e“ a vzniklo JOKe, čo je v angličtine vtip. A ten sa do svojich videí snažím dostať.

Ktorých youtuberov registrujeme, sledujete? Kto z nich je vašim vzorom?

Vzor nemám, ale sledujem tvorbu viacerých. Zo slovenských je to Gogo, jednotka nielen u nás, ale aj v Čechách, ďalej Selassie, ale napríklad aj Kelo s jeho pozdravom Helo Kelo. 😀 Česká scéna je bohatšia. Mne najviac sedí Pedro, ale napríklad Jirka a Gejmr sú vo videách super dvojka a osobitné miesto v mojom youtube hľadáčiku má Smusa.

Pozrite si prvý diel novej relácie Jara Kurpela s názvom Múvi(s)hit
na JOKe.tivi, inšpirovanú reláciou TV tip na dnes na SME.sk:

Aký je váš cieľ? Aký je plán s JOKe.tivi?

V podstate je tento kanál pre mňa zábavka. Sám si rozhodnem, čo budem točiť, sám si video vyrobím, sám spropagujem. Nebudem predstierať, že „nepoškuľujem“ po predstave, že by ma to mohlo živiť. Ale to nie je mojim prvoradým cieľom. Chcem zistiť, či sa štyridsiatnik presadí na tejto scéne a koho dokáže zaujať. Aktuálne mám 7 aktívnych odberateľov (Gogo má už cez milión) a všetko sú to moji kamaráti. 😀

Odišli ste z rádia Viva Metropol pre nevyplatené honoráre. V ktorom médiu pôsobíte aktuálne? Kam chcete, aby sa vaše cesty uberali?

To je kauza, ktorá so mnou žije už viac ako rok. Svojimi videami som chcel upozorniť ani nie na to, že takéto niečo sa na Slovensku deje, ale že je to bežné. Ozvalo sa mi mnoho ľudí z rôznych oblastí, ktorí zažili niečo podobné. Povzbudzovali ma a za to im ďakujem. Ale boli aj negatívne ohlasy. To ma trochu mrzí, pretože ak nad tým všetci len mávneme rukou so slovami „nie si ani prvý, ani posledný“ bude sa to diať aj ďalej. Po päťdesiatom videu, ktorým som to celé pre seba uzavrel, som si myslel, že je koniec. Paradoxne nie. Napríklad v piatok 17. júna budem hosťom večernej šou (pozn.: o 20 hod.) v rádiu Modus a jednou témou, o ktorej sa chce so mnou moderátor rozprávať, je „Kauza Viva Metropol“. A popravde, som tomu rád.

Momentálne pôsobím v tv.sme.sk. Vyrábam krátke videá spravodajského charakteru, ktoré si postupne získavajú svojich pravidelných divákov.

V najbližších mesiacoch sa chcem čo najviac zamerať na svoje nové dieťa… JOKe.tivi. Okrem toho, že ma vracia do mojej mladosti, kedy som sa tlačil do slovenských médií :), mi dáva aj neobmedzené možnosti, čo sa geografickej polohy týka. V lete 2017 totiž plánujem svoje veľké sťahovanie na sever Európy.

Prečítajte si > Jaro Kurpel: Práca v rádiu bola láska na prvé ON AIR

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu