V Saudskej Arábii ženy nesmeli riadiť motorové vozidlá. Tento zákaz bol v júni 2018 zrušený. Pri tejto príležitosti pripravil Burger King pre šoférujúce ženy príjemné prekvapenie.

Počas jedného celého mesiac bude Burger King rozdávať hamburgery všetkým šoférujúcim ženám v Saudskej Arábii. Reklamná iniciatíva Burger King sa začala 24.júna a bude trvať do 24. júla 2018.

Počas tohto obdobia dostane každá šoférujúca žena hamburger v špeciálnom obale úplne zadarmo. Hamburger zadarmo dostane žena iba pri kúpe rýchlobčerstvenia z auta. Informáciu zverejnil AdAge.com.

Reklamný spot zobrazuje ženy riadiace auto, ktoré prídu do rýchloobčerstvenia Burger King, kde im obsluha k objednávke pribalí aj jeden hamburger navyše.

Žena, ktorá riadi auto je týmto darčekom príjemne prekvapená. Okrem toho sú v spote zobrazené aj dojmy žien z toho, že im ich krajina oficiálne povolila riadiť auto.

Idea reklamného spotu pochádza z dielne agentúry Grabarz and Partners, ktorá robí reklamy najmä pre Burger King v Nemecku.

Hamburger od Burger Kingu, ktorý sa bežne predáva pod názvom Whopper, dostal pri tejto príležitosti aj špeciálne pomenovanie. Ako uvádza portál thedrum.com, hamburger dostal názov WhoppHer.

Na obale hamburgeru je pod názvom WhoppHer aj malý dodatok v arabčine aj angličtine, ktorý hovorí, že Burger King oslavuje šoférovanie žien.

Podľa informácii portálu bbc.com, ženy v Saudskej Arábii nemali oficiálne zakázané viesť motorové vozidlo.

Obmedzenie šoférovania pre ženy spočívalo v tom, že im nevydávali vodičské preukazy. Teraz, ale Saudská Arábia dospela k záveru, že pre rozvoj a napredovanie krajiny je nevyhnutné, aby ženy mohli riadiť autá.

V minulosti bolo viacero aktivistiek, ktoré bojovali za to, aby saudskoarabské ženy mohli šoférovať zatknuté. Tie ale i naďalej zostávajú vo väzbe.

Burger King svojou iniciatívou v podobe rozdávania hamburgeru WhoppHer dáva Saudskej Árábii najavo, že tento historický moment v ich prístupe k možnostiam žien je určite dobrým krokom.

Burger King sa touto vysoko profilovou kampaňou pripája k ďalším veľkým značkám ako Audi a Shell, ktoré tiež podporili tento historický moment. > Čítaj viac

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu