7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Novinár denníka SME Peter Valovič je adminom satirickej stránky ZOMRI

Najčítanejšie

Zomri je známy web, ktorý má svoju stránku i na sociálnej sieti Facebook. Denne na webe, ale i na Facebooku pribudne mnoho vizuálnych príspevkov ktoré majú podtón satiry, nielen z prostredia politiky. Často sú ale vulgárne a za hranicou morálky.

Vďaka trestnému oznámeniu, ktoré bolo podané na administrátorov stránky ZOMRI, verejnosť pozná jeho totožnosť. Jeden z troch adminov stránky ZOMRI je videoreportér z denníka SME.

Na polícii vypovedal novinár denníka SME Peter Valovič, ktorý sa priznal, že je jedným zo zakladateľov a administrátorov stránky ZOMRI.

Na túto skutočnosť upozornil kontroverzný politik Ľuboš Blaha, ktorý na Facebooku zverejnil časť výpovede Petra Valoviča z policajného záznamu NAKA. Podľa zistení Blahu ďalšími adminmi stránky ZOMRI sú Daniel Podhradský a Eduard Gallo, známy aj pod prezývkou Bufeťák.

„Projekt Zomri vznikol v júni v roku 2016 za účelom komentovania aktuálnych celospoločenských udalostí hlavne na Slovensku, primárne sa sústreďuje na kritiku osôb s radikálnym a extrémistickým pozadím a politikov. Ide akoby o kritiku satirickým štýlom, satirou a humorom. Zároveň sa snažia upozorňovať aj na škodlivosť dezinformácií na Slovensku,“ uviedol Valovič vo svojej výpovedi na polícii:

Zdroj foto: FB/Ľuboš Blaha

Stránka Zomri má podľa Gabriela Tótha a Ľudovíta Ďurmana schopnosť nastoľovať mediálnu agendu. Teda, kto z politikov sa na stránkach Zomri neobjavuje akoby ani neexistoval a to i napriek tomu, že príspevky sú podávané cez ostrú satiru.

Gabriel Tóth a Ľudovít Ďurman spustili na stránke Katedry komunikácie projekt Zomri index, prostredníctvom ktorého je možné zistiť, kto z politikov je na Zomri najpopulárnejší.

Na základe štatistík uvedených na blogu Gabriela Tótha je „hviezdou“ Zomri expremiér Róbert Fico, za ktorým nezaostáva Andrej Danko, Marián Kotleba či Štefan Harabin.

„Zomri index má za úlohu sledovať „popularitu“ jednotlivých politikov na tejto satirickej stránke. Keďže dnes sú sociálne siete hlavne pre mladšiu generáciu jedným z hlavných zdrojov informácií o politike, sme presvedčení, že sledovať kto a v akom kontexte sa na nej objavuje dáva zmysel. Zároveň, s kolegom sme veľkými fanúšikmi Zomri, teda tvorba indexu je pre nás aj celkom zábavou,“ uviedol pre Mediahub.sk Gabriel Tóth.

Hlavný admin ZOMRI: Peter Valovič

Admin ZOMRI Eduard Gallo (Bufeťák)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne