Investigatívne centrum Jána Kuciaka spúšťa nový podcast pod názvom Odhalenie

V novom podcaste bude Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK) prinášať audio verzie svojich článkov, ale aj rozhovory, v ktorých odhalia pozadie práce a káuz, ktoré prinášajú na stránke centra icjk.sk.

„Odhalenie je názov nového podcastu z dielne ICJK. Dnes (pozn. red.: v piatok 9. apríla) príbeh pozemkov, ktoré zo štátnych lesov cez reštitúciu skončili v rukách údajného korupčníka Partiku. Zatiaľ len v takej poloimprovizovanej podobe, no sľubujem, že keď dosiahneme päťtisíc sledovateľov na podcastových aplikáciách (vo väčšine dostupných ho už nájdete), kúpime si aj mikrofón. Prvé vydanie sa nesie v duchu hesla, ak sa vám nechce 25 minút čítať, možno sa vám bude chcieť 25 minút počúvať. Tak si to užite ,“ uviedol na sociálnej sieti novinár a moderátor nového podcastu Peter Kapitán z Investigatívneho centra Jána Kuciaka.

Vypočujte si pilotný diel nového podcastu:

Občianske združenie Investigatívne centrum Jána Kuciaka založili novinári Zuzana Petková, dlhoročná investigatívna novinárka a riaditeľka nadácie Zastavme korupciu, Peter Bárdy, šéfredaktor portálu Aktuality.sk a Arpád Soltész, komentátor portálu Noviny.sk.

Aká bola prvotná myšlienka, kde a prečo vzniklo Investigatívne centrum Jána Kuciaka? „Prvotný impulz prišiel samozrejme po zavraždení Jána Kuciaka, ktorý bol vlastne prvý slovenský novinár, ktorý začínal spolupracovať s kolegami v zahraničí, nejako systematicky a Pavla Holcová, ktorá je zakladateľka českého centra pre investigatívnu žurnalistiku dokonca s Janom hovorila o tom, že by mohol podobné centrum založiť na Slovensku, aby sa aj Slovensko zapojilo do týchto medzinárodných novinárskych sietí,“ uviedol v rozhovore pre Mediahub.sk Arpád Soltész, zakladateľ ICJK.

Správu budeme aktualizovať.

Prečítajte si tiež:
https://www.bratislavskyvecernik.sk/lukas-diko-je-novym-predsedom-investigativneho-centra-jana-kuciaka/

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu