14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Dobrovoľní hasiči z Rače pripravili nielen deťom Mikulášske prekvapenie

Najčítanejšie

Tradičnú Mikulášsku jazdu musela kvôli pandemickej situácii Mestská časť Rača zrušiť, preto sa dobrovoľní hasiči rozhodli a pripravili deťom nezabudnuteľný zážitok. Mikuláš do Rače prišiel v nedeľu 5. decembra nielen pred budovu Hasičskej zbrojnice na Detviansku ulicu, ale aj do detského domova a príde aj do domova dôchodcov.

„Dobrovoľní hasiči z Rače keď videli, že MČ Bratislava-Rača zrušila Mikulášsku jazdu, tak sa spoločne rozhodli, že Mikuláša pre deti predsa len spravia. Veď deti sa na Mikuláša tešia celý rok a to sklamanie v detských očiach sme vidieť nechceli. Tak sme nakúpili Mikulášske balíčky, 50 kg rôzneho ovocia a zavesili na plot Hasičskej zbrojnice. Postavili stromček, ozdobili (dostali sme sponzorský od Tesco Vajnoria) , ozvučili priestor pred Hasičskou zbrojnicou vianočnými pesničkami. Zabezpečili si kostým anjela, čertov a samozrejme Mikuláša. Dali sme cez Fb vedieť, že Mikuláš do MČ Bratislava-Rača predsa len príde a príde pred Hasičskú zbrojnicu, kde si deti budú môcť z plotu odtrhnúť balíček,“ uviedla pre Bratislavský večerník Mgr. Bc. Daniela Rősselová Olenočinová, veliteľka Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava-Rača.

„Balíčky však nestačili, prišlo vyše 700 detí a tak sme boli počas dňa tri krát Mikulášske dobrotky dokúpiť. Počas dňa sme boli odviezť aj 29 Mikulášskych balíčkov od Tesco Vajnoria do Detského domova vo Vrakuni-Dúha. Zajtra ideme odniesť ešte krabice ovocia do Domu dôchodcov v Rači. Veľmi si vážime aj pomoc račánskych poslancov a to Janka Polakoviča a Dominika Vrbu zo Spoločného cieľa. Tiež kúpili sladkosti a pomáhali nám ich deťom rozdávať, nakoľko ich prichádzalo veľmi veľa,“  doplnila Daniela Rősselová Olenočinová.

 

 

 

 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne