9.4 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Nové Mesto spustilo novú aplikáciu na nahlasovanie vrakov automobilov

Najčítanejšie

Blokuje vám parkovacie miesto pri dome starý vrak? Prostredníctvom novej aplikácie ho budete môcť jednoducho nahlásiť, ale aj sledovať stav riešenia vášho podnetu.

Oficiálny mapový informačný systém mestskej časti Bratislava – Nové Mesto je bohatší o nové funkcie. Vďaka modulu autovraky môžu Novomešťania a Novomešťanky jednoducho nahlasovať staré nefunkčné automobily, na ktoré natrafia napríklad pri svojom dome.

„Okrem samotného nahlásenia podnetu môžu ľudia prostredníctvom aplikácie jednoducho sledovať, v akom štádiu riešenia je ich podnet, prípadne si pozrieť galériu autovrakov,“ upozorňuje GIS koordinátor mestskej časti Peter Kollárik, ktorý spolupracuje na vývoji a zavedení aplikácie.

Ďalšou novinkou je aplikácia dopravná infraštruktúra, kde nájdu záujemcovia komplexné informácie o cestnej sieti, s vyznačenými čerpacími stanicami, trasami MHD, električkovými traťami, či automatmi pre MHD.

Prostredníctvom mapového portálu mestská časť verejnosti priebežne poskytuje dôležité mapy, mapové podklady a informácie o Novom Meste. Okrem základnej mapy tu nájdete mapu, ktorá zobrazuje národné kultúrne pamiatky a pamätihodnosti na historických mapových podkladoch, ale aj mapy územných plánov, zaregistrovaných psov a podobne.

Oddelenie životného prostredia a územného plánovania miestneho úradu pripravuje aj ďalšie novinky, medzi inými aj digitálny 3D model mestskej časti, či detailnú mapu zelene, ktorá bude zobrazovať všetky doteraz inventarizované dreviny (stromy, kry, skupiny krov) spolu s fotografiami.

> Verejný mapový portál Bratislava – Nové Mesto nájdete po kliknutí na tento link. 

(ts, fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne