14.2 C
Bratislava
piatok, 29. marca 2024

Spolupracovník denníka SME Rado Ondřejíček opäť útočí na Facebooku na kresťanov. Po Sime Martausovej zaútočil na biskupa Jozefa Haľka pre jeho kritiku seriálu RTVS

Najčítanejšie

„Tých, ktorí majú rovnaký názor ako biskup, treba podľa neho urážať, „čo sa do nich zmestí“. Svoj komentár neskôr zmazal,“ uviedol o vyjadreniach Rada Ondrejíčka na sociálnej sieti konzervatívny denník Postoj.sk.

„Spolupracovník denníka SME Rado Ondřejíček, ktorý si hovorí Cynická obluda, sa opäť vulgárnym spôsobom vyjadril na adresu veriacich ľudí. Na Facebooku zdieľal v piatok svoj príspevok s názvom Vráť sa do hrobu, ktorým reagoval na vyjadrenia bratislavského pomocného biskupa Jozefa Haľka. Ten vo štvrtok skritizoval nový seriál RTVS, v ktorom sa bozkávali dve lesby,“ uviedol konzervatívny denník Postoj.sk.

Len nedávno Rado Ondrejíček s kolegom z denníka SME Petrom Tkačenkom hanili speváčku Simu Martaus Magušinovú za jej kresťanské nazory. „Ona je kresťanka. Nemal by si sa vysmievať postihnutým,“ reagoval Ondřejíček na Tkačenkov tweet „Taká vec. Už niekto napísal hanopis na Simu Martausovú alebo to zas budem musieť urobiť ja?“ > Čítajte viac 

„V denníku SME sa ani za 3 dni nepozreli do zrkadla. Prešli tri dni, od kedy komentátor denníka SME Peter Tkačenko verbálne ogrcal Simu Magušinovú (Martausovú). V tejto chvíli je už jedno, či pre jej vieru alebo tvorbu, ktorá sa mu nepáčila. To, čo predviedol, je ďaleko za hranicou slušnosti,“ uviedol bývalý redaktor RTVS Kristína Čekovský, dnes poslanec strany OľaNo a predseda Mediálneho výboru NRSR.

Etický kódex novinára hovorí hneď vo svojom úvode celkom jasne: pre prácu novinára sú prvoradé hodnoty osobnej slobody, spravodlivosti a slušnosti. Vo svojej práci sa snaží o presadenie týchto hodnôt v spoločnosti. Zároveň nepodnecuje akúkoľvek nenávisť, založenú napríklad na náboženskom vyznaní.

„Aj preto je dôležité, aby sa seriózne média dokázali regulovať samé a v prípade zlyhania zverejnili opravu, prípadne sa ospravedlnili aj bez vyčkávania na sťažnosť, či žalobu. Nielen preto, že je to správne voči dotknutej osobe, ale aby v čase rozmachu dezinformačných webov ukázali, že sú lepšie, profesionálnejšie a nehazardujú s dôverou svojich čitateľov. Nič z toho sa však denníku, ktorý inak zaslúžene píše svoju takmer 30-ročnú históriu nepodarilo. A to je podľa mňa škoda,“ doplnil Čekovský.

Oslovili sme generálneho riaditeľa vydavateľstva Petit Press Alexeja Fulmeka, ale  nevyjadril sa k správaniu zamestnancov svojho denníka SME.

Práve včera nám skončilo predplatné denníka SME a naša redakcia sa ho rozhodla neobnoviť, keďže novinári denníka SME porušujú etický kódex.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne