7.2 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bude verejné Vajnorské klzisko opäť v lukratívnych časoch vyhradené pre Starostu a jeho priateľov? Michal Vlček reaguje

Najčítanejšie

Bratislavská mestská časť Vajnory v pondelok 24. januára sprístupnila klzisko pre verejnosť, paradoxom je, že časy kedy má verejnosť na klzisko bezplatný prístup sú určené na hodiny, ktoré obvykle obyvatelia trávia v práci.

Vo večerných „papalášskych“ hodinách sa verejnosť korčuľovať ísť nemôže, klzisko je určené na komerčný prenájom. Michal Vlček, súčasný starosta Vajnor spolu s poslancom Stanislavom Uhlárom mali v roku 2020 prenajaté tie najlepšie večerné časy a boli za to verejnosťou na sociálnej sieti v skupine Vajnoráci v minulosti kritizovaní. Bude sa situácia opakovať? Starosta Michal Vlček a Stanislav Uhlár to odmietajú.

„Áno, je pravda, že si s partiou chodím zahrať hokej, rozhodne by som ale čas v pondelok o 19:30 nenazval lukratívnym. Tento čas sme spolu s priateľmi z Vajnor mali aj v období keď som nebol starostom a samozrejme platíme za ňu plnú sumu podľa cenníka. Ak má niekto záujem prísť si s nami “ťuknúť”, nech sa páči, šikovného hokejistu medzi nami radi privítame,“ reaguje pre Bratislavský večerník starosta bratislavskej mestskej časti Vajnory Mgr. Michal Vlček.

Vajnorák Michal Szalay, člen VSV-Vinohradníckeho spolku Vajnory navrhol starostovi, aby dostupnosť ľadovej plochy bola aspoň 2 dni počas pracovného týždňa pre verejnosť v časoch ako je dostupná počas nedele , teda v časoch 16:00-18:00 a 18:30-20:30. „Budem rád ak tieto moje slová nebude brať nikto ako útok, ale iba ako snahu občana navrhnúť zlepšenie aktuálnej situácie týkajúcej sa dostupnosti ľadovej plochy pre verejnosť. Momentálne nastavenie časov pre verejnosť je nasledujúce:
Každý pracovný deň : 12:00-13:00 / 14:00- 15:30
Sobota 14:00-15:00 / 16:00-17:30 / 18:00-19:00
Nedeľa 08:30-10:30 / 11:00-13:00 / 13:30-15:30 / 16:00-18:00 / 18:30-20:30,“ upozornil Michal Szalay na sociálnej sieti v skupine Vajnory – dedina v meste.

„Myslím si a asi sa s mojím názorom viacero Vajnorákov stotožní, že ľadová plocha by mala slúžiť predovšetkým verejnosti a rodičom s deťmi čo však pri aktuálnom nadstavení nebude v pracovné dni možné. V časoch ktoré sú cez pracovný týždeň vyhradené pre verejnosť, sú bežní ľudia ako aj rodičia ešte v práci a vo večerných hodinách je ľadová plocha vyhradená iba na komerčný prenájom,“ doplnil Michal Szalay.

„Plne chápem a rešpektujem komerčný prenájom ktorý prináša smerom k mestskej časti finančné prostriedky, avšak netreba zabúdať na fakt že prevádzka a údržba ľadovej plochy je hradená z rozpočtu mestskej časti čiže z peňazí nás Vajnorákov. Práve preto si myslím že upravenie časov v prospech verejnosti by bolo na mieste,“ doplnil Michal Szalay.

„Nepáči sa mi, že sa tu niekto snaží navodiť atmosféru, kde proti sebe stoja platiace hokejové partičky a korčuľujúca verejnosť. Oproti minulosti sme časy pre verejnosť navýšili a časový priestor pre verejnosť je aktuálne historicky najvyšší od kedy Vajnory s prevádzkou ľadovej plochy začali. Navyše od samého začiatku bolo plánované, že ak nám v harmonograme ostanú voľné miesta, prípadne sa nejaký tím odhlási, ponúkneme tieto časy verejnosti. Tak, ako sme to urobili aj napríklad opakovane tento týždeň. Treba ešte podotknúť, že v prípade korčuľovania pre verejnosť je vstup na ľadovú plochu voľný a práve športové kolektívy, ktoré si ľad prenajímajú, nám pomáhajú čiastočne pokryť náklady spojené s prevádzkou ľadovej plochy,“ uviedol pre Bratislavský večerník starosta Michal Vlček.

„Hokej pre amatérskych hokejových nadšencov z Vajnor som organizoval už dávno predtým, ako som vôbec zamýšľal byť poslancom a vždy to bolo v termínoch rezervovaných pre kolektívy, nie na úkor času vyhradeného pre verejnosť. Taktiež som organizoval hokej pre vajnorské deti – mladých športovcov, ktoré mali chuť si zahrať hokej, čo nebolo možné počas verejného korčuľovania a ako ste postrehli, bariny, rybníky a ani bager nám nejako nezamŕzajú. Organizovanie týchto skupín som robil vždy nezištne a v sezóne na úkor takmer celého môjho voľného času,“ doplnil pre Bratislavský večerník poslanec Vajnor Stanislav Uhlár.

Vajnory majú už 16 ročnú dlhotrvajúcu tradíciu s prevádzkou klziska a otvorili ho i počas neľahkej situácie v súčasných pandemických podmienkach. „Na túto tradíciu chceme nadviazať aj spoluprácou so Slovenským zväzom ľadového hokeja, ktorý zvažuje vo Vajnoroch vybudovať Národné hokejové centrum, v ktorom verím, že vyrastú noví Šatanovia, Demitrovia, či Hossovia. O tejto možnosti sme minulý týždeň opätovne rokovali s vedením zväzu a môžem povedať, že to vyzerá nádejne,“ uzavrel Michal Vlček.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne